Konu
:
Hamsili pilav
Yalnız Mesajı Göster
Hamsili pilav
06-21-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamsili pilav
MALZEMELER
1 kg hamsi (ayıklanmış)
400 gr pirinç
2 orta boy soğan
Kuş üzümü
Dolmalık fıstık
Maydanoz
Kırmızı pul biber
Karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ
50 gr tereyağı
1 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Servis tepsisini önce yağlayalım
Sonra ayıkladığımız hamsiyi düzgün bir şekilde alt kısmına ve yanlara dizelim
Tamamlandıktan sonra soğanı ince ince doğruyoruz
Pirinci yıkadıktan sonra soğana ilave edelim, maydanoz, baharat, üzüm ve fıstığı yıkayarak bu malzemelere ilave edelim
Bir miktar hamsiyi bölerek bu karışıma ilave edelim
Birbirine iyice kanştırıp tuzunu da katarak hamsilerin üzerine döşeyelim
Daha sonra tepsinin yanlarındaki hamsileri elimizle diziyoruz
Kalan hamsileri pilavın üzerine iyice yerleştiriyoruz
Açık yer kalmayacak şekilde üzerine sıvı yağ ve tereyağını ilave ediyoruz
Suyunu da koyup kısık ateşte pişirelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul