Yalnız Mesajı Göster

Ali Paşa Pilavı (6 Kişilik)

Eski 06-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ali Paşa Pilavı (6 Kişilik)




MALZEMELER
2 Su Bardağı Pirinç
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
100 gr Kıyma
1 Diş Sarmısak
1 Soğan
1/2 Su Bardağı Dolmalık Fıstık
1 Fincan Antepfıstığı
1 Kahve Fincanı Kuru İzmir Üzümü
Tuz


HAZIRLANIŞI
Soğanı rendeleyip tuz, sarımsak ve kıyma ile köfte harcı hazırlayın ve fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın
Köfteleri ister tavada kızartın, ister suda haşlayın
Üzümleri suda bekletip şişmesini sağlayın
Antepfıstıklarını suda üç-beş dakika haşlayın ve kabuklarını soyun
Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri yağda kavurun Dolmalık fıstığı ekleyip biraz daha çevirin Et suyunu köftelerle ve antepfıstığı ile birlikte pirince ekleyin 15 dakika kadar kısık ateşte pişirken üzümleri ve tuzu ilave edin Sıcak olarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla