Konu
:
Butka
Yalnız Mesajı Göster
Butka
06-21-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Butka
Malzemeler:
- 2 bardak baldo pirinç
- 1,5 bardak su
- 1,5 bardak süt
- 3 çorba kaşığı şeker
- yarım tatlı kaşığı tuz
- 250 gr margarin
- 2 adet yumurta
- 1 bardak kuru üzüm
- 2 kaşık tereyağı
Hazırlanışı:
Pirinci, suyu, sütü, şekeri, tuzu ve margarini tencereye alıp, suyunu çekene kadar pişirin
Yumurtaları çırpıp, ekleyin ve ısıya dayanıklı bir kaba alın
Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede yarım saat pişirin
Üzümleri sıcak suda bekletip, suyunu süzerek tereyağında 3 dakika kavurun ve pilavın üzerinde gezdirerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul