06-21-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dövme Pilavı
Malzemeler:
- 2 su bardağı dövme
- 1/3 su bardağı nohut
- 4 ½ su bardağı su
- 500 gr koyun eti (kemiksiz)
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 6 yemek kaşığı margarin
Hazırlanışı:
Dövme ve nohutu yıkayın, akşamdan su ile ayrı ayrı ıslatın Eti 4 santimetreküp irilikte doğrayın, nohutla birlikte tencereye koyup, yarma ve nohut yumuşayıncaya değin yaklaşık 90 dakika pişirin Et suyuna sıcak su ekleyerek 4 ½ su bardağına tamamlayın, et nohut karışımına ekleyin,dövme ve tuzu koyun, dövme yumuşayıp kabarıncaya kadar 50-60 dakika pişirin, üzerine eritilmiş yağı gezdirin, peçete koyup 20 dakika dinlendirin, servis tabağına alın, kara biber serpip,servis yapın
|
|
|