Konu
:
Sebzeli Hint Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Hint Pilavı
06-21-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Hint Pilavı
Malzemeler:
- 350-400 gr
Amerikan pirinci
- 3,5-4 su bardağı kaynar su
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- yarım yemek kaşığı tereyağı
- yarım tatlı kaşığı toz zencefil
- yarım tatlı kaşığı toz zerdeçal
- 1-2 adet püre haline getirilmiş acı yeşil biber
- 2 yemek kaşığı bezelye
- 2 yemek kaşığı doğranmış yeşil fasulye
- 2 yemek kaşığı küçük küpler halinde doğranmış havuç
- 2 adet domates (kabuklarını soyup,küçük küpler halinde doğrayın)
- yeterince tuz
- yarım demet ince doğranmış maydanoz
Baharatın Malzemeleri:
- 2 adet karanfil
- 1 tatlı kaşığı tane kimyon
- 1 yemek kaşığı soğan
- 1-2 diş dövülmüş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı öğütülmüş kakule
- küçük bir parça çubuk tarçın
- 1-2 defne yaprağı
Baharatın Hazırlanışı:
Tüm malzemeler karıştırılır ve temiz bir torba içine konup, ağzı sıkıca bağlanır ve tencereye asabilmek için ipi uzun tutulur
Hazırlanışı:
Pirinç yıkanır, 15 dakika suda bekletilip süzülür
Zerdeçal, yeşil biber birbiri ile karıştırılır ve bu karışım ısıtılmış yağda kokuları iyice ortaya çıksın diye kısa bir süre kavrulur
Tüm sebzeler katılır ve 4-5 dakika tümü bir arada kavrulur
Pirinç eklenir, pembeleşinceye kadar kavrulur, üzerine tuz katılmış sıcak su konur
Baharat torbası tencerenin içine asılır ve tencerenin kapağı kapatılır
Fokurdamaya başlayınca altı kısılır
Pirinç suyu tamamen çekmesine yakin baharat torbası alınır
Suyun tamamen çekmesi beklenir,ince doğranmış maydanoz serpilir ve servise kadar bir süre dinlendirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul