Konu
:
Yufkalı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Yufkalı Pilav
06-21-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yufkalı Pilav
Malzemeler:
- 4 su bardağı pirinç
- 8 su bardağı su
- 125 gr margarin
- 1 adet yufka
- karabiber, tuz
Hazırlanışı:
Isıya dayanıklı bir kabı biraz margarinle iyice yağlayın, sonra yufkayı serin
Diğer yanda pirinci ılık suda 60 dakika dinlendirin
Sonra iyice yıkayıp, suyunu süzün ve tencerede biraz yağ ile kavurun
Suyu ilave edip, pilavınızı pişirin
Sonra pilavı tenceredeki yufkanın içine koyun
Margarini eritip, pirincin üzerine dökün ve yufkayı pirinçlerin üzerini kapatacak biçimde katlayın
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yarım saat pişirin
Yufkanın üstü pembeleştiğinde fırından çıkarın
Ters çevirip, servis tabağına alın ve servis yapın
Not:
Pilavı şehriyeli, bezelyeli ya da istediğiniz malzemelerle pişirebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul