Konu
:
Zengin Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Zengin Pilavı
06-21-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zengin Pilavı
Malzemeler:
- 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri veya eski kaşar
- 1 su bardağından biraz fazla pirinç
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 100 gr gravyer peyniri
- 1 adet dolmalık biber
- 50 gr taze fasulye
- 150 gr dana kıyma
- 60 gr mortadella
- 2 adet domates
- 2 adet patates
- galeta unu
- 1 yumurta
- sarımsak
- maydanoz
- karabiber, tuz
Hazırlanışı:
Tuzlu suda pirinci haşlayıp süzdükten sonra sudan geçirip zeytinyağı ilave edin
Patatesleri yarım saat kadar haşlayın
Ilıdıktan sonra soyun, doğrayıp süzgeçten geçirip püre elde edin
Biberi ayıklayın ve şeritler halinde doğrayın
Fasulyeleri yirmi dakika kadar haşladıktan sonra minik minik doğrayın
Domatesleri dilimleyip, gravyer peynirini zar şeklinde doğrayın
Dana kıymayı, yumurtayı, kıyılmış mortadellayı, kıyılmış sarımsakları ve maydanozu, parmesan peyniri ya da eski kaşar rendesini, tuz ve karabiberi patates püresine katın
Bu karışımdan minik köfteler yapın
Galeta ununa buladıktan sonra kızgın zeytinyağında kızartın
Tüm malzemeleri pirince katıp karıştırın
Arzu ederseniz, iyice yıkanıp dilimlenmiş 2 adet mantarı da ilave ettikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul