Konu
:
Örgülü Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Örgülü Pilav
06-21-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Örgülü Pilav
Malzemeler:
- 750 gr tavuk
- 4 su bardağı su
- ½ tatlı kaşığı tuz - 2 su bardağı pirinç
- 6 yemek kaşığı margarin
- 4 adet tavuk ciğeri
- ½ su bardağı pişmiş bezelye
- 2 tatlı kaşığı karabiber
- 1/3 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- ½ yemek kaşığı sıvıyağ
- ½ su bardağı antep fıstığı
Hazırlanışı:
Tavuğu yıkayıp bir tencerede 1 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin
Kemiklerini ayırıp, etini küçük parçalara bölün
Pirinci yıkayıp süzün
Tencereye 5 yemek kaşığı margarini koyun ve eritin
Ciğeri küçük küçük doğrayıp yağda kavurun, pirinci de ilave edip bir kaç kez çevirin
Tavuk suyuna sıcak su ekleyerek ölçüyü 4 su bardağına tamamlayın
Su ve 2 tatlı kaşığı tuzu pirince ekleyip karıştırın ve önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar 15-20 dakika pişirin
Pişme süresi dolmadan 5 dakika önce bezelye ve karabiberi de ekleyip, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir
Unu bir kaba alın ve ortasını açıp kalan tuzu katın
Yumurtayı, sıvı yağ ve ½ yemek kaşığı suyu ekleyerek yoğurun ve hamur yapın
1 mm kalınlıkta açın ve eninde şeritler halinde kesin
20-25 cm
çapında tabanı yuvarlak bir tencereyi 1 yemek kaşığı margarinle yağlayıp, şerit halinde kesilmiş hamurları enine ve boyuna kafes şeklinde 7 mm aralıkla dizin
Hamur aralarına soyulmuş fıstıkları koyun
Hamurun üstüne bir kat pilav, bir kat tavuk etini sıkıca yerleştirip, sarkan hamur şeritleriyle üzerini kapatın
Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede hafif pembeleşinceye kadar 15 dakika pişirin
Yuvarlak bir servis tabağına ters çevirip, dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul