Konu
:
Firik Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Firik Pilavı
06-21-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Firik Pilavı
Malzemeler:
- 1 kg
yağsız kemiksiz koyun eti
- 1 kase pilâvlık bulgur
- 1 kase firik
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- karabiber ve tuz
- 1 su bardağı nohut zeytinyağı
Hazırlanışı:
Eti yıkayıp bir tencereye alın ve üstünü örtecek kadar su koyun
Kaynamaya başladığında üstünde biriken köpükleri alıp tuzunu atın
Akşamdan ıslatılmış nohutlar, domates salçası, biber salçası ve karabiberi tencereye ilave edin
Etler yumuşayana kadar pişirin sonra suyunu süzün
Suyuna ayıklanmış bulgur ve firiki atıp pişirin
Suyunu çekip demlendikten sonra üzerine bir çay bardağı yağı gezdirin
Nohutları da pilava karıştırın ve etleri kızgın yağ konulmuş tavaya atarak her iki tarafını kızartın
Pilavı servis tabağına alın ve üzerine etleri kapatıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul