Konu
:
Kafesli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Kafesli Pilav
06-21-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kafesli Pilav
Malzemeler:
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı çorbalık fıstık
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 3 yaprak milföy hamuru
- tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın ve yıkayıp süzdüğünüz pirinci üzerine ekleyin
Sürekli karıştırarak 10 dakika kavurun Ayrı bir tavaya yağ koymadan fıstıkları, tuz ve tarçını 2 dakika kavurun ve kavurduğunuz pirince ekleyin
Suyunu katıp kapağını kapatarak pişmeye bırakın
Milföy hamurlarını merdane yardımı ile inceltip bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin
Küçük sufle kaplarınız varsa yağlayıp şerit halindeki milföyleri boydan boya dışarı taşacak şekilde içlerine yerleştirin
Eğer sufle kabınız yoksa fırına dayanıklı küçük kaplar kullanın
İç harcı 20 dakika sonra ocaktan alıp kaplara paylaştırın
Kenarlardaki parçaları kabın üzerine doğru toplayın
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede milföy hamurları kızarana kadar pişirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul