Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Poğaça

Eski 06-11-2012   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Peynirli Poğaça



Peynirli Poğaça



Malzemeler:



200 gr Yuva maya Poğaça Karışımı 500 gr un (4,5 su bardağı)
140 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 + 1/3 su bardağı Ilık su (38°C -42°C arası)
Çörekotu veya susam
250 gr lor peyniri
Maydanoz (Kıyılmış)


  • Oda ısısında yumuşamış margarini un ile birlikte kum gibi olana kadar karıştırınız
  • 1 adet yumurtayı ve diğer yumurtanın akını ilave ediniz (1 adet yumurta sarısını üzerine kullanacağız)
  • Bir kâsede bir paket poğaça karışımını ılık suda çözdürünüz
  • Çözülen karışımı unlu karışıma ilave ediniz
  • Hamur kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurunuz
  • Hamurdan ceviz büyülüğünde bezeler kopartıp yuvarlayınız
  • Üzerlerine bez örtüp beş dakika dinlendiriniz
  • Lor peyniri ve maydanozu karıştırınız
  • Fırın tepsisine yağlı kâğıt seriniz
  • Dinlenmiş olan hamur bezelerini avucunuzun içinde bastırıp hazırladığınız içten koyun ve yarım ay şeklinde kapatınız
  • Poğaçaları tepsiye diziniz ve tepsinin üzerini nemli bir bezle kapatarak 1-1,5 saat bekletiniz
  • Fırını 180-190 derecede ısıtınız
  • Poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürerek çörek otu veya susam serpiniz
  • Fırının orta gözünde 20 dakika pişiriniz
  • Afiyet Olsun


__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla