05-19-2012
|
|
tersinim
|
Cevap : Peygamber Efendimizin Geleceği Konusunda Kuran ve Incillerden Müjdeler
Kuran ve incillerden Müjde Ayetleri-2
Yüce Allah’ın (c c ) peygamberlerinden aldığı bu ahit ve misak kavimlerine haber vermeleri, kavimlerinin de kendilerinden sonra geleceklere bildirmeleri hususunda idi Hz Muhammed (a s v) gelmeden önce bütün Ehl-i kitap Onun geleceğini ve vasıflarını biliyordu
Hz Muhammed’in (a s v) Tevrat ve incillerde belirtilen vasıflarına göre:
O, Hz isa’dan (a s ) sonra gelecektir Onun ismi Ahmet’tir O Allah’ın (c c ) kulu ve peygamberidir Ondan sonra peygamber gelmeyecektir
O ne kötü huyludur ne katı kalplidir O kötü söz söylemez, çarşılarda pazarlarda bağırıp çağırmaz
O kötülükleri kötülükle karşılamaz O çok affedici, bağışlayıcıdır
Doğru yoldan sapan milletleri Lailaheillallah dedirterek doğrultmadıkça, kör gözleri, sağır kulakları, kapalı gönülleri açmadıkça Allah (c c ) Onun ruhunu almayacak, vefat ettirmeyecektir
Doğum yeri Mekke’dir Hicret yurdu Taybe (Medine)’dir
Onun ümmeti bollukta ve darlıkta, her yerde Allah’a (c c ) hamt ederler, yüksek yerlerde tekbir getirirler
Onlar bellerine fota bağlarlar, abdest alırlar
Güneşin seyrini izlerler Ezan sesleri gök boşluğunda duyulur Namaz vakitleri geldiğinde her nerede olurlarsa olsunlar namazlarını kılarlar Savaşta saf oldukları gibi namazlarında da saf tutarlar
Onların ezan sesleri ve Kuran okuyuşları gök boşluğunda arı uğultusu gibi duyulur
Yine Kuran-ı Kerim’de:

“Bir vakitte Meryem oğlu isa dedi ki:
-Şüphesiz ki Ben Benden önceki Tevrat’ı tasdik edici Benden sonra gelecek Ahmet isimli peygamberi müjdeleyici olarak sizlere gelen Al-lah’ın resulüyüm… ” (Saf 6)
Geleceği müjdelenen Ahmet isimli peygamberi havari Yuhanna’da yazdığı incil’inde tespit etmişti
Hz isa (a s v) kendisine karşı gelen, tanımayan kavmine karşı:
“-Rab tarafından çıkıp gelecek olan O Munhamenna, Rab tarafından çıkıp gelecek olan O Ruhûlkudüs gelmiş olsaydı O bana şahadet ederdi
Sizlerde şahadet ederdiniz Çünkü öteden beri benimle birlikte bulunuyorsunuz
Ben bunları size şüpheye düşmeyesiniz, diliniz sürçmesin diye söyleyip, bildirdim”……
Yine aynı incil’de;
Hz isa (a s v) havarilerine:
“-Ben gidersem size Ruhâlhak, Faraklit gelecektir O kendiliğinden söz söylemeyecek, ancak kendisine ne söylenirse onu söyleyecektir
O Bana şahadet edecektir Sizlerde şahadet edenlerdensiniz Bunun nedeni ise halktan önce benimle bulunmanızdır
Ben gitmezsen Faraklit gelmez”……
Munhamenna Süryanice Muhammed demektir Rumcası Baraklitüs veya Piraklütüs’tür
Baraklitüs veya Piraklütüs ise Arapçaya Faraklit olarak tercüme edilmiş olup, teselli edici anlamına gelmektedir
İsimlerdeki farklılık, tercümeler sırasında isimlerinde tercüme edilmiş ve bu tercümeler sırasında hatalar yapılmış olmasındandır
İsimleri de tercüme etmek Ehl-i kitap alimlerinin âdetlerindendi
Devamı var
|
|
|