03-08-2012
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Favre (Joseph), Isviçreli Yemek Uzmanı
Favre (Joseph), isviçreli yemek uzmanı
(Vex, Valais, 1849 - Paris 1903) Fransa ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde uzun süre çalıştı; 1877'de, Cenevre'de yemek sanatıyla ilgili ilk gazeteyi kurdu 1882'de ilk aşçılık sergisini düzenledi Dictionnaire universel de cuisine et d'hygiène alimentaire (Evrensel mutfak ve sağlıklı beslenme sözlüğü) [4 cilt; 1889-1892] adlı bir yapıtı vardır
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|