Kremalı ve portakallı kek
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 portakal rendesi
2 yemek kaşığı kuşüzümü
2 yemek kaşığı iri ceviz içi
1 paket kabartma tozu
1 şişe maden suyu
5 su bardağı un
Kreması için
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı toz şeker
1,5 su bardağı hindistan cevizi
1 Portakalın ince rendesi
Yapılışı
* Kek yapılışını biliyoruz önce yumurta ve şeker iyice çırpılır ve tüm sıvılar dahil edilir çırpılır


* Unu üzerine kabartma tozunu ilave edip çırpılır yağladığımız kelepçeli kalıba dökülür 170-180 derecede pişirilir

* Krema hindistan cevizi hariç tüm malzemeler derin bir tencereye alınır iyice çırpılır topak kalmasın ocağın üstüne alınır karıştırarak pişirilir ve hindistan cevizini yavaş yavaş ilave edilir

Gözgöz olana kadar pişirilir

ve portakalın ince rendesi ilave edilir karıştırılır

* Krema ılık hale gelince kekin üzerine dökerek yayın ve buzdolabına 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz


* Afiyet olsun
