02-28-2012
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Kaşarlı Kapalı Pide
Kaşarlı kapalı pide

Malzemeler (6 kişilik)
20 gram yaşmaya
3 subardağı su
3 çorbakaşığı zeytinyağı
1 çaykaşığı tuz
1 çorbakaşığı şeker
1 çorbakaşığı yoğurt İçi için
200 gramkaşar peyniri
1 çorbakaşığı tereyağ
Yapılışı: Derin bir kabın içinde ılık su ve yaşmayayı karıştırın Üzerine unu, şekeri, yoğurdu ve zeytinyağını koyup çok yumuşak bir hamur yapın 20 dakika kadar bekletin Üzerine tekrar un koyup kulak memesi kıvamında hamur elde edin ve 6 bezeye ayırın Kaşar peynirini rendeleyin Bezeleri uzun oval şeklinde açıp ortalarına kaşar peynirleri ve tereyağını paylaştırın Kenarlardaki hamuru üzerinde toplayıp kapatın Parmaklarınızla cimcikler gibi hamuru birleştirin Tepsiye dizin ve 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Sıcak olarak ikram edin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|