Yalnız Mesajı Göster

Kaşarlı Kapalı Pide

Eski 02-28-2012   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Kaşarlı Kapalı Pide



Kaşarlı kapalı pide



Malzemeler (6 kişilik)

20 gram yaşmaya

3 subardağı su

3 çorbakaşığı zeytinyağı

1 çaykaşığı tuz

1 çorbakaşığı şeker

1 çorbakaşığı yoğurt İçi için

200 gramkaşar peyniri

1 çorbakaşığı tereyağ

Yapılışı: Derin bir kabın içinde ılık su ve yaşmayayı karıştırın Üzerine unu, şekeri, yoğurdu ve zeytinyağını koyup çok yumuşak bir hamur yapın 20 dakika kadar bekletin Üzerine tekrar un koyup kulak memesi kıvamında hamur elde edin ve 6 bezeye ayırın Kaşar peynirini rendeleyin Bezeleri uzun oval şeklinde açıp ortalarına kaşar peynirleri ve tereyağını paylaştırın Kenarlardaki hamuru üzerinde toplayıp kapatın Parmaklarınızla cimcikler gibi hamuru birleştirin Tepsiye dizin ve 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Sıcak olarak ikram edin

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla