Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Bohça

Eski 02-12-2012   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Mantarlı Bohça



Mantarlı Bohça



MALZEMELER


(4 KİŞİLİK)

Hamur:

• 1,5 yemek kaşığı kuru maya
• 3 su bardağı un (330 g)
• 1 yemek kaşığı ılık su (10 g)
• 1 su bardağı yoğurt (200 g)
• 50 g margarin
• 1 yumurta akı

İç Malzeme:

• 1 kuru soğan
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ (20 g)
• 250 g mantar
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı pul biber
• 1 çay kaşığı nane
• 1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:


• 1 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI

Mayayı ılık suda eritin ve 10 dakika bekletin Unu eleyip çözülmüş maya ile karıştırın Yoğurt, margarin ve yumurta akı ekleyip yoğurun Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletin Soğanı doğrayıp 2 yemek kaşığı sıvı yağda iki dakika kavurun Doğranmış mantarları ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin Birer çay kaşığı karabiber, pul biber, nane ve tuz ekleyip ocaktan alın ve soğutun Hamuru 9 eşit parçaya bölün Her birini açıp iç malzeme koyun, bohça şeklinde kapatın ve yağlanmış tepsiye sıralayın Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 30 dakika bekletin ve önceden ısıtılmış 180-190 °Clik fırında 15-20 dakika pişirin

Afiyet Olsun

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla