Konu
:
Patlıcan Paçası
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan Paçası
01-24-2012
#
1
Şengül Şirin
Patlıcan Paçası
Patlıcan Paçası
Malzemeler
İçindekiler
1 kg kemer patlıcanı
6 diş sarımsak (ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet domates
2 adet soğan (ince kıyılmış)
1 demet dereotu (ince kıyılmış)
Yarım su bardağı su
Tuz
Pişirme Talimatları
Hazırlanışı
Soğanı ve sarımsağı yağda kavurun
Rendelenmiş domatesi ekleyip bir dk kadar kavurun
Tuzunu ve suyunu koyup kaynayınca ateşten alın
Patlıcanları bıçaklasapın üzerindeki kabukları kesin
Saplarını kürdan çöpü gibi inceltin
Patlıcanları közleyin
Sol elinizle patlıcanları sapın tutup sağ elinizle bıçak ile sapın kabuğunu keserek aşağı doğru çekin
Soyup servis tabağının içine yerleştrin
Sapın kabuğunu kuş kafası gibi kenara çekerek patlıcanları kaşık arkasıyla yayın
Hazır olan malzemeyi kaşık ile patlıcanların üzerine bölüştürün
Dereotu serperek servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul