Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Amerika Birleşik Devletleri 2 Silahlı kuvvetler

Eski 01-08-2012   #2
Şengül Şirin

Cevap : Amerika Birleşik Devletleri 2 Silahlı kuvvetler

Toplumun kentleşme düzeyi yükseldikçe,siyaset ve yönetim işleri daha karmaşık hale gelmektedirKentlerin sorunları artık yerel düzeyde çözülebilecek nitelikte değildirEyaletler yeterli kaynaklara sahip olmadığından kentler yardım için federal hükümete yönelmektedir

SİLAHLI KUVVETLER

Silahlı kuvvetler,ABD Silahlı Kuvvetleri,kara,deniz(deniz piyadeleri dahil) ve hava kuvvetlerinden oluşurSilahlı Kuvvetler,merkezi Arlington"daki (Virginia) Pentagon binasında bulunan Savunma Bakanlığına bağlıdırBir başka güvenlik gücü olan Sahil Koruma ise Ulaştırma Bakanlığına bağlıdırAyrıca Savaşta silah altına alınabilecek bir yedek güç de bulundurulurHen eyaletin,istenildiğinde vali tarafından göreve çağrılabilecek yedeklerden oluşan bir Ulusal Muhafız Birliği vardır

ABD"nin 1991"deki silahlı kuvvetler mevcudu,2029600 kişi ,askeri harcamaları ise 272950000000 dolardıAskeri harcamalar GSYİH "nin yüzde 5,4 "ünün federal bütçenin yüzde 25"ten biraz azını oluşturuyorduAskeri bütçenin önemli bir bölümü malzeme alımı ile araştırma ve geliştirme harcamalarına ayrıldığından ,askeri programların siyasal ve ekonomik etkisi büyüktürABD"nin çok gelişmiş bir nükleer gücü vardırBu güç,taktik füzeler yanında,bombardıman uçakları,denizaltıdan atılan balistik füzüler ve kıtalararası balistik füzelerden oluşurAskerlerin etkisi,çeşitli ikili ya da çok taraflı karşılıklı savunma ve askeri yardım antlaşmalarıyla başka ülkelere de uzanırABD"nin Afrika ,Avrupa ,Asya ve Latin Amerika"da üsleri bulunur

Kaynak:AnaBritannica cilt 2 frmsinsinetiçin derlenmiştir