12-09-2011
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Trabzon Kurabiyesi
Trabzon Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler
- 1 su bardağı mısır unu
- 100 gr tereyağı (oda sıcaklığında beklemeli)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- Aldığı kadar un
Üzeri İçin
Trabzon Kurabiyesi Tarifi
- Bir kapta tereyağı, sıvı yağ, şekeri mikserle iyice çırpın

- Yumurta, süt ,mısır unu, kabartma tozu ve azar azar un ilave ederek, ele yapışmayan bir hamur yapın

- 10 dakika dinlendirdikten sonra, istediğiniz şekilde ve büyüklükte kurabiyeler yapın ve tepsiye dizin

- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin

- Fındık tozu serperek servis yapın

Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|