11-13-2011
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Mantarlı Domates Sosu
Mantarlı Domates Sosu
Mantarlı Domates Sosu Malzemeler
500 gram domates
200 gram mantar
1 adet limon
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşıgı margarin
1 çay kaşıgı tuz
karabiber
Mantarlı Domates Sosu Tarifi
Öncelikle sogan ve sarımsakları küçük parçalar halinde güzelce dilimleyelim Ardından orta boy bir tencerenin içerisine margarin ilave ederek dilimlenmiş sogan ve sarımsakları içine atarak kısık ateşte malzemeler pembe rengi alana kadar özenle kavuralım Kavurma işleminden sonra tencerenin içinde bulunan sarımsakları dışarıya alarak önceden dilimlenerek temizlenmiş suda bekletilen mantarları tencerenin içine atarak bir kaç dakika süre ile karıştıralım Karıştırma işleminin ardından tencerede pişen mantarlarımızın içine önceden rendeledigimiz domateslerimizi ilave ederek 45-50 dakika süre ile tuz,karabiber, ilave ederek kontrollü bir şekilde pişirmeye tekrardan devam edelim Bu işlemin ardından tencereyi ocaktan indirerek hazırladıgımız karışımı özel sosluklara ilave edelim
Görüldügü gibi son derece pratik bir sos tarifi hanımlar Hazırladıgımız bu sosu makarna ve kızarmış et ile birlikte servis edebiliriz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|