Konu
:
Keşkek Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Keşkek Kebabı
11-10-2011
#
1
Şengül Şirin
Keşkek Kebabı
keşkek kebabı
malzemeler
-Kuzu gerdan (1 bütün)
-Buğday (yarım kg)
- Soğan (3 adet)
-Tereyağı (4 çorba kaşığı)
- Su (2 lt)
-Tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
İki ayrı tencereye birer lt suyu dökün
Birine gerdanı koyun ve 1
5 saat kaynatın,Diğerine yarım kg
(yaklaşık 3-4 bardak) buğdayı koyun ve 1
5 saat haşlayın
Haşladığınız gerdanı tencereden alıp bir tabağa koyun
Tavaya 4 çorba kaşığı tereyağı koyun ve eritin
Bu sırada 3 adet soğanı ince ince kıyın ve kızgın yağda orta ateşte yaklaşık 10 dakika kavurun
Haşlanan gerdanın etlerini kemiklerinden ayırın
Haşlanmış buğdayın içine kavrulan soğanları atın
Üzerine yeterince tuz ve karabiberi de serpin
Bir miktar eti kenara ayırın
Etleri de içine attıktan sonra iyice karıştırın ve tencerenin altını kapatın
Keşkek pilavı pişince ayırdığınız etleri tabağın altına yayarak üzerine pişen keşkeği koyup servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul