Yalnız Mesajı Göster

Bıçak Tatlısı

Eski 11-04-2011   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Bıçak Tatlısı





Bıçak Tatlısı Tarifi Malzemeler
  • 1 paket margarin
  • 2 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta
Şerbeti için
  • 500 gr şeker
  • 15 su bardağı su
  • yarım limonun suyu
Bıçak Tatlısı Tarifi
  • Şerbeti hazırlamak için şeker ve 15 su bardağı suyu kaynatınLimon suyunu ilave edin
  • Margarini eritin ve sütü ilave edinKaynadıktan sonra altını kapatın
  • Unu azar azar ilave edin,sürekli karıştırarak hamur haline getirinHazırladığınız hamur ılınınca yumurta ekleyip,iyice yoğurun
  • Hamuru fırın kabına yayın,elinizle düzeltin
  • Bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirinÜzerine soğuk şerbet gezdirin4 saat dinlendirdikten sonra servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla