11-04-2011
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Bıçak Tatlısı

Bıçak Tatlısı Tarifi Malzemeler
- 1 paket margarin
- 2 su bardağı süt
- 3 su bardağı un
- 1 yumurta
Şerbeti için
- 500 gr şeker
- 1
5 su bardağı su
- yarım limonun suyu
Bıçak Tatlısı Tarifi
- Şerbeti hazırlamak için şeker ve 1
5 su bardağı suyu kaynatın Limon suyunu ilave edin
- Margarini eritin ve sütü ilave edin
Kaynadıktan sonra altını kapatın
- Unu azar azar ilave edin,sürekli karıştırarak hamur haline getirin
Hazırladığınız hamur ılınınca yumurta ekleyip,iyice yoğurun
- Hamuru fırın kabına yayın,elinizle düzeltin

- Bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin
180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin Üzerine soğuk şerbet gezdirin 4 saat dinlendirdikten sonra servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|