11-04-2011
|
#3
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Vezir Parmağı
Vezir Parmağı Tarifi Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 100 gr margarin
- 3 yumurta
- Kızartmak için sıvıyağ
Vezir Parmağı Tarifi
- Tencereye yağ ve su koyup kaynatın
İçine eleyerek un ilave edin Un kokusu gidene kadar 5 dk pişirin,hamuru bir tepsiye koyup soğutun
- Soğuyunca içine yumurtaları teker teker kırıp yoğurun,hamur yapın

- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak parmak şekline getirin
Elinize sarmaması için sıvıyağa batırıp yuvarlayın Hamurları yağın ısınmasını beklemeden atıp nar gibi kızartın Şerbeti daha önceden yapıp soğumaya bırakın Kızaran hamurları ılık olarak şerbetin içine atıp iyice çekmesini sağlayın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|