Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Vezir Parmağı

Eski 11-04-2011   #3
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Vezir Parmağı



Vezir Parmağı Tarifi Malzemeler
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 100 gr margarin
  • 3 yumurta
  • Kızartmak için sıvıyağ
Vezir Parmağı Tarifi
  • Tencereye yağ ve su koyup kaynatınİçine eleyerek un ilave edinUn kokusu gidene kadar 5 dk pişirin,hamuru bir tepsiye koyup soğutun
  • Soğuyunca içine yumurtaları teker teker kırıp yoğurun,hamur yapın
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak parmak şekline getirinElinize sarmaması için sıvıyağa batırıp yuvarlayınHamurları yağın ısınmasını beklemeden atıp nar gibi kızartınŞerbeti daha önceden yapıp soğumaya bırakınKızaran hamurları ılık olarak şerbetin içine atıp iyice çekmesini sağlayın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla