Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Kamu Gözetimi,muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname

Eski 11-03-2011   #6
Şengül Şirin

Cevap : Kamu Gözetimi,muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname

ALTINCI BÖLÜM
Geçici ve Son Hükümler
Mevcut standartların ve diğer düzenlemelerin geçerliliği

GEÇİCİ MADDE 1 ‒ (1) Bu Kanun Hükmünde Kararname uyarınca Kurum tarafından yayımlanacak standart ve düzenlemeler yürürlüğe girinceye kadar, bu hususlara ilişkin mevcut düzenlemelerin uygulanmasına devam edilir
(2) Denetim standartları ve bağımsız denetimle ilgili olarak diğer kanunlarda yer alan hükümlerin bu Kanun Hükmünde Kararnameye aykırılık teşkil eden hükümleri uygulanmaz

İlk Kurul üyelerinin atanması

GEÇİCİ MADDE 2 ‒ (1) 4 üncü maddede öngörülen atamalar, bu Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlük tarihinden itibaren bir ay içerisinde yapılır 2499 sayılı Kanunun bu Kanun Hükmünde Kararname ile yürürlükten kaldırılan ek 1 inci maddesine dayanılarak atanan Kurul Başkan ve üyelerinin görevleri bu Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girdiği tarihte sona erer
(2) Kurul, Başkan ve üyelerinin atama tarihini izleyen altı ay içinde Kurum teşkilatını oluşturarak Kurumun faaliyete geçmesini sağlar
İlk atanan üyelerin yenilenmesi
GEÇİCİ MADDE 3 ‒ (1) Kurul Başkanı hariç olmak üzere, ilk atanan üyelerin dörtte biri iki yılda bir yenilenir İkinci yılın sonunda kura sonucu üyelikleri sona eren üyeler bir defalığına tekrar atanabilir

Uzman personel istihdamı

GEÇİCİ MADDE 4 ‒ (1) Bu Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde, bu Kanun Hükmünde Kararnameye ekli (1) sayılı cetvelde yer alan uzman kadro sayısının yüzde otuzunu geçmemek üzere, uzman yardımcılığı sınavına giriş için aranan öğrenim şartını taşımak ve başvuru tarihinde kırk yaşını doldurmamış olmak şartıyla;
a) Mesleğe özel yarışma sınavı ile giren ve meslek içi eğitim sonrasında yapılan yeterlik sınavında başarılı olup, Kurula üye veren kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmakta olanlar,
b) Yükseköğrenim kurumlarında araştırma görevlisi veya öğretim elemanı olarak çalışmış olanlardan, muhasebe, finans, denetim veya hukuk alanlarında doktora çalışmalarını tamamlayanlar,
Kurum tarafından yapılacak sınavda başarılı olmaları halinde uzman kadrosuna atanabilir
(2) Bu Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girdiği tarihten önce Türkiye Muhasebe Standartları Kurulunda uzman ve uzman yardımcısı olarak görev yapanlar, Kurum tarafından yapılacak sınavda başarılı olmaları halinde uzman veya uzman yardımcısı kadrosuna atanabilir Bunların, Kurulda uzman ve uzman yardımcısı olarak geçen hizmet süreleri; öğrenim durumları itibarıyla yükselebilecekleri dereceleri aşmamak kaydıyla kazanılmış hak aylığı derece ve kademelerinin tespitinde dikkate alınır ve bu sürelerin önceden kıdem tazminatı, toplu ödeme, emekli ikramiyesi, işten ayrılma tazminatı veya iş sonu tazminatı ödenmemiş olan kısmı 8/6/1949 tarihli ve 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu hükümlerine göre ödenecek emekli ikramiyesinin hesabına esas alınacak toplam hizmet süresine dahil edilir

Hak ve alacakların devri

GEÇİCİ MADDE 5 ‒ (1) Bu Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girdiği tarihte Türkiye Muhasebe Standartları Kurulunun her türlü varlıkları, borç ve alacakları, yazılı ve elektronik ortamdaki kayıtları ve diğer dokümanları ile nakit ve benzerleri hiçbir işleme gerek kalmaksızın Kuruma devredilmiş sayılır
(2) Devir konusunda ortaya çıkacak tereddütleri gidermeye Bakan yetkilidir
Yürürlük
MADDE 33 ‒ (1) Bu Kanun Hükmünde Kararname yayımı tarihinde yürürlüğe girer
Yürütme
MADDE 34 ‒ (1) Bu Kanun Hükmünde Kararname hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür

Abdullah GÜL
CUMHURBAŞKANI

Recep Tayyip ERDOĞAN
Başbakan
B ARINÇ M M EKER B ATALAY B BOZDAĞ
Başbakan Yardımcısı Başbakan Yardımcısı V Başbakan Yardımcısı Başbakan Yardımcısı
S ERGİN F ŞAHİN E BAĞIŞ N ERGÜN
Adalet Bakanı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Avrupa Birliği Bakanı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı
E GÜNAY E BAYRAKTAR H YAZICI M Z ÇAĞLAYAN
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı V Çevre ve Şehircilik Bakanı Dışişleri Bakanı V Ekonomi Bakanı
T YILDIZ S KILIÇ M M EKER H YAZICI
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Gençlik ve Spor Bakanı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Gümrük ve Ticaret Bakanı
İ N ŞAHİN R AKDAĞ E GÜNAY M ŞİMŞEK
İçişleri Bakanı Kalkınma Bakanı V Kültür ve Turizm Bakanı Maliye Bakanı
Ö DİNÇER İ YILMAZ V EROĞLU
Milli Eğitim Bakanı Milli Savunma Bakanı Orman ve Su İşleri Bakanı
R AKDAĞ B YILDIRIM
Sağlık Bakanı Ulaştırma Bakanı
(1) SAYILI CETVEL
KURUMU: KAMU GÖZETİMİ, MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURUMU
İHDAS EDİLEN KADROLARIN
Sınıfı
Unvanı
Kadro Derecesi