| 
				  Cevap :  En Iyi 250 Film 

Siyah Kuğu (2010)

Nina (Portman), New York'ta yaşayan çok yetenekli bir balerindir ve  hayatında çoğu balerin için de olduğu gibi dansetmekten başka bir şey  yoktur 
 Eski bir balerin olan ve bu konuda çok hırslı olan annesi Erica  (Hershey) ile yaşamaktadır
  Oyun yönetmeni Thomas Leroy (Cassel) Kuğu  Gölü'nün baş balerini Beth MacIntyre (Ryder) yeni sezonda değiştrimeye  karar verir ve ilk tercihi de Nina'dır  
 Balenin saf ve zarif Beyaz Kuğu ile şehvetin temsilcisi Siyah Kuğuyu  aynı anda canlandırabilecek birine ihtiyacı vardır
  Fakat Nina'yı  bekleyen bir yeni bir rakip vardır, ve o da Leroy'u etkilemeyi  başarmıştır  Nina Beyaz Kuğu rolüne her ne kadar uysa da Lily de Siyah  Kuğu'nun tam karşılığıdır  İki genç dansçı arasındaki rekabet garip bir  arkadaşlığa dönüşürken Nina da kendi karanlık tarafıyla haşır neşir  olmaya başlamıştır    
				__________________ Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar, 'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar? Ey ŞaiR! Bana Yağmurdan bahsetme, yağdır |