Yalnız Mesajı Göster

Cevap : En Iyi 250 Film

Eski 10-29-2011   #222
KRDNZ

Cevap : En Iyi 250 Film

Ölümcül Deney (2002)

Capcom'un aynı adlı,popüler video oyunundan sinemayaUmbrella adındaki Dünya devi bir şirket teknolojik aletler,uzay araçları,sağlık ve kişisel bakım ilaçları ve silah üretimi gibi çeşitli alanlarda üretim yapmaktadırDünya'nın pek çok yerinde Umbrella sanayi kuruluşları bulunmaktadırAncak Umbrella'nın asıl merkezi Kuzey Amerika'daki Raccon City'dirAncak Umbrella hakkında kendi çalışanlarının bile bilmediği bazı tehlikeli,gizli projeler yürütülmektedirBunların başında biyolojik silah,genetik testler ve ölümcül bir virüs gelmektedir Umbrella'nın yürüttüğü bu araştırmaların yapıldığı yer altı tesisi Hive'da T-virüsü adındaki bir enfeksiyon serbest kalırBunu takiben tesisin tüm gücünü elinde tutan Kızıl Kraliçe adındaki süper bilgisayar,virüsün yayılmasını engellemek için,tüm çalışanların ölümü pahasına tüm tesisin giriş ve çıkışlarını kapatırAlice ve Rain,tüm araştırma ekibini ortadan kaldıran virüsü izole etmekle görevli STARS isimli komando takımını yönlendirmekle görevlidirTesise giren ekip kısa bir süre sonra korkunç bir gerçekle karşı karşıya kalacaklardırÖldükleri sanılan şirket çalışanlarının bilinçlerini kaybedip akli dengelerini yitirerek ete ve kana susamış yamyamlara yani zombilere dönüşmüşlerdirZombilerin bir ısırığı veya ufacık bir tırmığı virüsün yayılmasına ve birkaç saat içinde sizinde onlardan birine dönüşmenize neden olurBu yer altı tesisinde Umbrella için çalışan bilim adamlarının denek olarak kullandıkları insanlara aşırı dozda T-virüsü vermeleri sonucu mutasyona uğrayıp ölümcül yaratıklara dönüşmüşlerdirBu labaratuvar yaratıklarından biri de serbest kalmıştır üstelikAlice'in ve ekbinin artık sadece zombilerle değil bu tehlikeli yaratıkla da başları beladadır

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Ey ŞaiR! Bana Yağmurdan bahsetme, yağdır
Alıntı Yaparak Cevapla