karamela
|
Peygamberimizin Gelecekten Verdiği Haberler
Hz Peygamberin kendi devrinde olanlardan haber vermesi
Rasulullah, Kur'an vasıtasıyla "alemin yaratılışı, geçmiş ümmetlerin kıssaları, İslamın ve müslümanların geleceği" gibi bir takım gaybî olayları haber vermiştir Ayrıca, hem kendi devrinde olan ve hem de ilerde olacak olaylardan söz etmiştir
-Bir savaş esnasında müslüman saflarında yer alan Kuzman isimli biri, cesur bir şekilde savaşmaktadır Rasulullah'a bu adamın cesaretinden bahsedildiğinde "bu adam cehennemliktir" der Ashab bu sözü hayretle karşılar Savaşın sonunda Kuzman ağır yaralıdır Kendisine "Artık Allah'a kavuşma vaktidir" derler Kuzman "ben Allah için savaşmadım ki" der Aradan biraz geçince yaralarının acısına dayanamayıp intihar eder Böylece Rasulullah'ın "o cehennemliktir" sözü anlaşılmış olur (Buhârî, Megazi, 38)
Huzeyfe'nin annesi, peygamberi davet etmediği için oğlunu azarlar Oğlu özür diler, "Rasulullah'a gidip af dileyeceğini" söyler Huzeyfe, akşamdan yatsıya kadar peygamberin yanında kalır Namazdan sonra mescidden çıkan Hz Peygamberi takib eder Rasulullah onu görünce der: "Ey Huzeyfe, Allah seni de, anneni de bağışlasın " (Tirmîzî, Menakıb, 31)
Hz Peygamber Bedir savaşından bir gün önce küfrün liderlerinden kimin nerde öldürüleceğini birer birer haber verir (Müslim, Cennet, 76)
Habeş kralı Necaşi'nin öldüğü gün Hz Peygamber ashabına: "Bugün bir kardeşiniz vefat etti Haydi namazını kılalım" der Kalkarlar, onun cenaze namazını kılarlar (Buhârî, Cenaiz, 55)
Hz Peygamber, ashabından 3 000 kişinin Mute denilen yerde Bizansın yüzbini aşan ordusuyla yaptığı savaşı, aynı anda Medine'de etrafındakilere haber verir Gözyaşları içerisinde, sırasıyla Hz Zeyd, Hz Cafer, Hz Abdullah B Raveha'nın şehid olduklarını, sonra Hz Halid b Velid'in sancağı aldığı anlatır (Buhârî, Cenaiz,4)
Günümüz imkânlarıyla, Hz Peygamberin, başka bir yerde meydana gelmiş bir olayı haber vermesini anlamak çok daha kolaydır Dünyanın öbür ucunda meydana gelen bir olay, radyo ve televizyonlarla anında naklen yayınlanmaktadır En büyük bir insanın kalbinde, Allah'ın izniyle bu olayların yansıması, hiç de garip bir şey değildir
Rasulullah, kendisinin bu farklılığına şu sözleriyle dikkat çeker:
"Ben sizin görmediğinizi görür, duymadığınızı duyarım " (İbnu Mace, Zühd, 19)
Hz Peygamberin ilerde olacaklardan haber vermesi
Hz Peygamberin gelecekle ilgili haber verdiği olaylar hayli fazladır Biz bunlardan, özellikle günümüze bakanları bazı kısa yorumlarla nakledeceğiz:
Hz Huzeyfe anlatıyor: "Rasulullah bir gün kalktı; bize kıyamete kadar olacak şeyleri anlattı Bunları hıfzeden hıfzetti, unutan unuttu Bu arkadaşlarım bunu bilirler Rasulullah'ın haber verip de, benim zamanla unuttuğum şeyleri, o şey olduğunda hatırlıyorum Tıpkı, kişi birisini yokluğunda hatırlamayıp onu gördüğünde tanıması gibi  " (Tirmîzî, Fiten, 23)
Yine Hz Huzeyfe'den: Rasulullah şöyle buyurdu: "  emaneti eda edecek kişi nerdeyse kalmayacak Hatta denilecek ki "Falan kavimde emin birisi var " Kalbinde hardal tanesi kadar iman bulunmayan kişi için, "ne kadar akıllı, ne kadar zarif birisi" denilecek " (Buhârî, Fiten, 13)
Bu rivayeti nakleden Hz Huzeyfe diyor: "Ben bir zamanlar kiminle alış- veriş ettiğime dikkat etmezdim Çünkü alış-veriş ettiğim kimse eğer müslümansa zaten güvenilirdi Eğer bir hristiyansa, onun idarecisi hakkımı bana verirdi Ama bugün, falan falandan başkasıyla alış-veriş yapamıyorum "
Bir hadisinde Hz Peygamber şu beş şeye dikkat çeker:
1- Bir toplulukta açıktan fuhuş işlenir hale geldiğinde onlar için için taun (salgın hastalık) ve daha öncekilerde görülmeyen hastalıklar ortaya çıkar
2- Ölçü ve tartıda noksanlık yaptıklarında kıtlığa maruz kalırlar, geçim sıkıntısı çekerler ve zalim idareciler başlarına geçer
3- Malllarının zekâtını vermediklerinde semadan gelen yağmurdan mahrum kalırlar Eğer hayvanlar olmasa, kendilerine hiç yağmur gönderilmez
4- Allah ve Rasulünün ahdini yerine getirmediklerinde, Allah onlara dışardan düşman musallat eder O düşmanlar onların ellerindeki bir takım mallara sahip olurlar
5- Onların idarecileri Allah'ın indirdiğiyle hükmetmediği ve Allah'ın indirdiğini seçmediklerinde, Allah onlara kendi içlerinde dahili fitne verir ” (İbnu Mace, Fiten, Hadis No: 4259)
Bu beş maddeden birinci maddede, her türlü fuhşiyatın açıktan işlendiği batı toplumlarında görülen AİDS gibi hastalıkları görebileceğimiz gibi; beşinci maddeden de, yıllardır dâhili fitnelerle çalkanan kendi toplumumuza bakabiliriz
-"Kıyamet öncesi gecenin karanlığı gibi fitneler olacak Kişi o fitnelerde mü'min sabahlayacak, kâfir akşamlayacak Mü'min akşamlayacak, kâfir sabahlayacak " (Ebu Davud, Melahim, Hadis No:4297) "ve dünyevi bir menfaat için dinini satacak " (Tirmizi, Fiten, 23)
Bir gün Rasulullah etrafındakilere der: "Aç kimselerin yemek kaplarına üşüşmesi gibi diğer milletlerin üzerinize gelmesi yakındır" Biri der "Ya Rasulallah, o gün az olacağımız için mi saldıracaklar?" Rasulullah cevap verir: Hayır, bilakis çok olacaksınız Lakin selin geride bıraktığı artıklar gibi kıymetsiz hale geleceksiniz Allah düşmanlarınızın göğsünden sizin heybetinizi giderecek Sizin kalplerinize de "vehen" bırakacak Biri sorar: Ya Rasulallah, vehen nedir? Rasulullah der: "Dünya sevgisi, ölüm korkusu " (Ebu Davud, Melahim, Hadis No: 4297)
Bugün bir milyarı aşan İslam âlemi, naklettiğimiz hadisdeki manzarayı yaşıyor Dün, "Osmanlı geliyor" deyince ödü kopan Avrupalı, bugün bizi istediği gibi yönlendirebiliyor
Şu hadis ise bu ümmet içinde gayr-i müslimlerin yoluna gidenlerin olacağını haber veriyor:
"Sizden öncekilerin yoluna adım adım, karış karış tabi olacaksınız Hatta bir kertenkele deliğine girseler siz de gireceksiniz " Derler: "Ya Rasulallah, Yahudi ve Hristiyanlara mı uyacağız?" Hz Peygamber der: Ya kime? (Tabii onlara uyacaksınız)” (İbnu Mace, Fiten, Hadis No: 3994)
"Kıyamet alametlerinden ilki, insanları şarkdan garba sürükleyen bir ateştir " (Buhârî, Fiten, 24)
Bu hadis, batı taklitçiliğine işaret eder görünmektedir Bugün nasıl ki BATI dediğimizde Avrupa, Amerika anlaşılıyorsa, onlarda da DOĞU denildiğinde İslam âlemi anlaşılmaktadır Osmanlının son devrinde, Tanzimat fermanıyla başlayan bu batı hayranlığından milletimiz hala kurtulabilmiş değildir Hatta içimizde "Kahrolsun Amerika" diyenlerden öyleleri var ki, sırtında Amerikan kotu, ayağında Amerikan ayakkabısı, ağzında Amerikan Marlboro'sıyla adeta "Yaşasın Amerika !" diye haykırmaktadırlar
Bediüzzamanın 20 yüzyılın başlarında söylediği "Biz müteharrik-i bizzat değiliz, bilvasıta müteharrikiz Avrupa üflüyor biz burada oynuyoruz" hükmü hala geçerliliğini koruyor Yani, biz kendi başımıza hareket etmiyoruz, başkası bizi harekete geçiriyor Avrupa, bizi istediği gibi yönlendiriyor
15 Kötü Özellik
Hz Peygamber, bir hadislerinde 15 kötü özelliğe dikkat çekip şöyle der:"Ümmetim 15 özelliği kendinde gösterdiğinde belalar onları bulur:
1-Devlet malı ganimet sayılıp, belli bir zümrede olduğunda
2-Emanete hıyanet edildiğinde
3-Zekat vermek zor geldiğinde
4-5-Kişi hanımına itaat edip, annesine karşı geldiğinde
6-7-Arkadaşlarına ikram edip, babasına kaba davrandığında
8-Mescitlerde sesler yükseltildiğinde
9-Bir kavmim en rezili onlara önder olduğunda
l0-Kişiye şerrinden dolayı ikram edildiğinde
11-İçki içildiğinde
12-İpek elbise giyildiğinde (Erkekler için)
13-Şarkıcı ve şarkı aletleri yaygınlaştığında
14-Bu ümmetin sonra gelenleri önce gelenlere lanet ettiğinde
15-Dinsiz eğitim yapıldığında
İşte o zaman, bir kızıl rüzgar veya bir hasf, veya bir mesh'i bekleyiniz ” (Tirmizi, Fiten,38)
Bunlardan bazılarını kısaca açıklamakta fayda görüyoruz:
4 ve 6 da, "kişinin hanımına itat etmesi, arkadaşına ikramda bulunması" belli bir kayıtla anlaşılması gerekir Yani, hanımının meşru olmayan veya tamamen heves ve kapris dolu isteklerini yerine getirmesi erkeğe hayır getirmez Ayrıca kötü arkadaş çevresine ikramda bulunması, kendisini adım adım felakete ***ürür
8 de, mescitlerde seslerin yükselmesinin kötü bir özellik olarak sayılması "her kafadan bir ses çıkması, mescitlerdeki cemaatin cemaat ruhundan uzaklaşıp, kuru bir kalabalık haline gelmesi" olabilir Veya hoca efendilerin mikrofonların da desteğiyle bağıra bağıra anlattığı halde, cemaate tesiri olmaması, anlaşılabilir (Doğrusunu Allah bilir )
9 da rezil kişilerin önderliğinden bahsediliyor Buradaki "önder" kavramı, köydeki muhtardan, Cumhurbaşkanlığına kadar şümulü olan bir kavramdır "Bir milletin efendisi onlara hizmet edendir " hadisinden hareketle, bulunduğu makamın hakkını veren idarecilerimizi tenzih etmekle beraber, pekçok başsız başların iş başında olduğu; pek çok hain insanın, hamiyet süsüyle bu aziz millete hıyanet ettiği de bir vakıadır (Aclûnî, Keşfu'l-Hafa, Hadis No:1515)
14 de tarih düşmanlığı nazara veriliyor Ülkemizde geçmiş namına ne varsa kötülendiği, batının her türlü rezaletinin medeniyet sayıldığı kara bir dönem yaşanmıştır Köklerinden uzaklaştırılmış bir nesil, göklere yükselecek sanılmıştır Hâlbuki köksüz bir ağaç kurumaya mahkûm olduğu gibi, tarihine sırt çevirmiş bir millet de çökmeye mahkûmdur Nitekim bu hata son zamanlarda kısmen anlaşılmış, Osmanlıya "barbar", Abdülhamid'e "kızıl sultan", Vahdettin'e "vatan haini" denilmesi gibi tarih düşmanlığından bir derece vazgeçilmiştir
Hz Peygamberin bir başka hadisi, bu maddeyi biraz daha açmaktadır:
"İnsanlara aldatıcı seneler gelecek O senelerde, yalancı doğru kabul edilecek, doğru yalancı sayılacak Haine emin denilecek, emin kişiye hain damgası basılacak O yıllarda memleket meselelerinde değersiz kişiler konuşacak " (İbnu Mace, Fiten, Hadis No: 4036)
15 de nazara verilen "dinsiz eğitim"in acı tecrübesini de bu millet yaşamıştır O sistemden geçen ve fakat her nasılsa "dindar " olarak yetişen sağduyulu profesörlerimizden biri, bir defasında şunları itiraf eder:
“Gençler, sizler bize göre daha iyi bir dönemde geldiniz Az- çok dini öğrendiniz Biz ise, öyle bir dönemde yaşadık ki, aslında benim "dinsiz" olmam lazımdı Ben ve benim gibiler "imalât hatasıyız "
Hadis'te, bu onbeş menfi özellik görüldüğünde üç neticesinden bahsediliyor:
1-) Kızıl bir rüzgâr
Evet, böyle bir rüzgâr 70 yıl boyunca kuzeyden dünyanın her tarafına esti Avrupa'nın yarısını, ülkemiz halkının epey bir kısmını, koca Çini ve daha pek çok ülkeyi etkisi altına aldı
2-Hasf, çöküntü demektir Bu özellikleri gösteren bir toplulukta elbette bir çökme olacaktır Ülkemizde de yaşanan maddi- manevi çöküntülere bir zaviyeden bakılabilir Toplumun pek çok kesiminde aile mefhumu çökmüştür, Ahlaki değerler çökmüştür, namus mefhumu çökmüştür, millet için fedakarlık çökmüştür   
3-Mesh, insanın hayvana çevrilmesidir Kur'an'ı Kerim'de bazı toplulukların maymun ve domuz haline çevrildiği anlatılır Bu çevrilme, maddeten olması mümkün olduğu gibi, ma'nen olması da mümkündür
Ma'lum maymun taklitçi bir hayvandır Domuz ise, hayvanlar içinde eşini kıskanmayan tek hayvan  Bu açıdan bakıldığında dinsiz eğitimin te'siriyle bu mübarek vatanda maymun tabiatında nice batı taklitçileri, domuz tabiatında nice namus mefhumunu yitiren insanlar görülecektir Kıblemiz güneyde Ka'bedir Ama taklitçi ortamda yetişenlerin bir kısmının kıblesi Kuzeyde Moskova, bir kısmının Batı'da Paris veya Washington'dur
Kanuni Sultan Süleyman, zamanın Fransa kralına yazdığı bir mektubla Fransa'da dansı yasaklatırken, şimdi bazı liselerimizin yılsonu eğlencelerine kadar bu İslam dışı âdetin girmesi cidden üzücü ve ehl-i hamiyeti düşündürücüdür
Ahirzaman Fitnesi
"Fitneler olacak O fitnelerde oturan ayakta olandan, ayakta olan yürüyenden, yürüyen koşandan daha hayırlı olacak Ona yaklaşan kendini kurtaramayacak Kim o fitnelerde bir melce, bir sığınak bulursa, onunla kendini kurtarsın ” (Tirmîzî, Fiten, 29)
"Zaman birbirine yaklaşacak Amel azalacak Cimrilik artacak Fitneler zuhur edecek Herc çoğalacak " Derler: Herc nedir? Rasulullah cevap verir: Öldürmek, öldürmek" (Buhârî, Fiten, 5)
İbn-i Mace'de yer alan rivayette, bu herc'in biraz daha izah edildiğini görüyoruz:
"Müslümanlardan biri der: Ya Rasulallah, şimdi de biz müşriklerden bir yılda şu kadar öldürüyoruz Rasulullah der: Benim bahsettiğim müşriklerin katli değil Birbirinizi katledeceksiniz Öyle ki, kişi komşusunu, amcaoğlunu, yakınını öldürecek
Birisi der: Ya Rasulallah, o zaman aklımız başımızda olacak mı?
Rasulullah cevap verir: Hayır, o zamandakilerin çoğunun aklı başından alınacak Kıt akıllı insanlar onların aklını çelecek " (İbnu Mace, Fiten, Hadis No: 3959)
"İnsanlara öyle bir zaman gelecek ki, katil niye öldürdüğünü, maktul de niye öldürüldüğünü bilmeyecek " (Müslim, Fiten, 55)
Bu son hadislerde çizilen tabloyu 12 Eylül öncesinde sağ- sol davası şeklinde, şimdi de Güneydoğu olayları olarak yaşadık ve yaşıyoruz Aklı çelinen, beyni yıkanan insanlar, gözünü kırpmadan kendi milletine kurşun sıkabiliyor
Üç İlginç Haber
Hz Peygamberin istikbale yönelik haberlerinden şu üçü hayli dikkat çekicidir:
1- "Fıratın suyu çekilecek, Altından, altın dolu bir hazine çıkacak Buna yetişen ondan bir şey almasın ” (Buhârî, Fiten, 24)
Müslim'de geçen rivayette ise "Onun yüzünden savaş çıkacağı, % 99 kişinin öleceği" anlatılır (Müslim, Fiten, 29)
Bundan muradın "Fırat üzerinde yapılan barajlar sebebiyle suyun altın gibi kıymet kazanacağı, suyun çekildiği ülkelerin bu yüzden mesele çıkaracağı olabilir" diyenler vardır (Doğrusunu Allah bilir) Fakat şurası bir gerçektir ki, Bugün Güneydoğu'da akan kanın bir ucu GAP projesine dayanmaktadır Türkiye'nin bölgede lider ülke olmasını istemeyen bazı güçler bu olayları destekleyerek, hatta körükleyerek kardeş kanı akmasına sebebiyet vermektedirler
|