10-14-2011
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Lutenitsa (Kahvaltılık Sos)
Lutenitsa (Kahvaltılık Sos)

Malzemeler
- 4 kg etli domates
- 2 kg salçalık kırmızı biber
- 1 kg patlıcan
- Yarım baş sarımsak
- Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağ
- 2 çay bardağı sirke
- Çubruka (baharat)
- Tuz
Hazırlanışı
Patlıcanları ve biberleri közleyip kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın ve tencereye alın
Közlenmiş patlıcanları, biberleri ve sarımsakları da ilave edip ara sıra karıştırarak domatesler suyunu çekene kadar pişirin
Domatesler suyunu çekince belender dan geçirin
Zeytin yağ, sirke,çubruka ve tuzunu ekleyip sirke suyunu çekene kadar pişirin
Sıcakken kavanozlara alıp ağzını sıkıca kapatın ve kavanozu ters çevirin AFİYET OLSUN…
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|