Konu
:
Kıtır Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Kıtır Tavuk
10-01-2011
#
1
Şengül Şirin
Kıtır Tavuk
Kıtır Tavuk
Kıtır Tavuk Tarifi
Malzemeler:
350 gr
piliç
Yarım su bardağı çekilmiş badem
100
gr
taze ekmek
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Çeyrek su bardağı un
Tuz
Karabiber
1 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
3 çorba kaşığı portakal suyu
Kızartma yağı
Yapılışı:
Tavuğun kemikleri ve derisi ayrılır
İnce şeritler halinde kesilir
Kıyılmış badem, ufalanmış ekmek ve maydanozla karıştırılır
Un, tuz ve karabiber ilave edilerek hepsi geniş bir politen torbaya koyularak iyice çalkalanır
Daha sonra tavuk şeritleri çırpılmış yumurtaya batırılırve ekmek kırıntılarına iyice bulanır
Buzdolabında 15-20 dk
kadar bekletilir
Kızartma yağı tavaya koyularak biraz kızdırılır
Daha sonra tavuk şeritleri içine atılarak 3-4 dk
, tavuklar sarımsı bir renk alana kadar kızartılır
Tavuklar piştikten sonra tavadan alınır ve havlu kâğıt üzerine koyularak yapı sızdırılır
Mayonez portakal kabuğu rendesi ve portakal suyu karıştırılır ve sos kabına alınır
Tavuklar da servis tabağına alınarak beraberce servis yapılır
Arzuya göre üserine sos dökülerek yada sade yenilir
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul