Yalnız Mesajı Göster

Kıtır Tavuk

Eski 10-01-2011   #1
Şengül Şirin
Icon7

Kıtır Tavuk



Kıtır Tavuk

Kıtır Tavuk Tarifi




Malzemeler:


350 gr piliç
Yarım su bardağı çekilmiş badem
100gr taze ekmek
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Çeyrek su bardağı un
Tuz
Karabiber
1 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
3 çorba kaşığı portakal suyu
Kızartma yağı

Yapılışı:


Tavuğun kemikleri ve derisi ayrılır İnce şeritler halinde kesilir Kıyılmış badem, ufalanmış ekmek ve maydanozla karıştırılır Un, tuz ve karabiber ilave edilerek hepsi geniş bir politen torbaya koyularak iyice çalkalanır Daha sonra tavuk şeritleri çırpılmış yumurtaya batırılırve ekmek kırıntılarına iyice bulanır Buzdolabında 15-20 dk kadar bekletilir Kızartma yağı tavaya koyularak biraz kızdırılır Daha sonra tavuk şeritleri içine atılarak 3-4 dk, tavuklar sarımsı bir renk alana kadar kızartılır Tavuklar piştikten sonra tavadan alınır ve havlu kâğıt üzerine koyularak yapı sızdırılır Mayonez portakal kabuğu rendesi ve portakal suyu karıştırılır ve sos kabına alınır Tavuklar da servis tabağına alınarak beraberce servis yapılır Arzuya göre üserine sos dökülerek yada sade yenilir

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla