Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Yalancı Ekmek Kadayıfı

Eski 09-28-2011   #2
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Yalancı Ekmek Kadayıfı



Yalancı Ekmek Kadayıfı (Etimek Tatlısı)

Malzemeler:

  • 1 Paket tuzsuz etimek
Şerbeti İçin:
  • 2 Su bardağı toz şeker
  • 2 Su bardağı kaynar su
Muhallebisi için:
  • 5 Su bardağı süt
  • 1 Çay bardağı toz şeker
  • 1 Tutam tuz
  • 1 Kahve fincanı su
  • 3 Çorba kaşığı buğday nişastası
Krem Şanti İçin:
  • 1 Paket krem şanti
  • 1 Buçuk su bardağı süt
Hazırlanışı:


  • Öncelikle şerbeti hazırlamak için şekeri bir yanmaz yüzeyli bir tencere alın ve kavurmaya başlayın
  • Şekerler topaklanacaktır, endişelenmenize gerek yok, iyice esmerleşinceye kadar kavurun, sonra üzerine kaynar suyu ekleyin ve topaklanan şekerler çözününceye kadar kaynatın
  • Etimekleri kare bir borcama dizin, hazırladığınız şerbeti etimeklerin üzerine gezdirin
  • Muhallebisini hazırlamak için bütün malzemeleri bir tencerede karıştırın ve kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin
  • Muhallebi pişince caktan alın ve mikserden geçirin
  • Muhallebiyi şerbetlenmiş etimeklerin üzerine dökün ve bir spatula yardımıyla üzerini düzleştirin
  • Hemen servis yapacaksanız muhallebi soğuduktan sonra kremşantiyi hazırlayıp, üzerine dökebilirsiniz yada vaktiniz varsa buzdolabında 1 gece bekletin ve servis yapacağınız zaman krem şantiyi, üzerine ilave edin
  • Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapabilirsiniz

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla