09-28-2011
|
#2
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Yalancı Ekmek Kadayıfı
Yalancı Ekmek Kadayıfı (Etimek Tatlısı)
Malzemeler:
Şerbeti İçin:
- 2 Su bardağı toz şeker
- 2 Su bardağı kaynar su
Muhallebisi için:
- 5 Su bardağı süt
- 1 Çay bardağı toz şeker
- 1 Tutam tuz
- 1 Kahve fincanı su
- 3 Çorba kaşığı buğday nişastası
Krem Şanti İçin:
- 1 Paket krem şanti
- 1 Buçuk su bardağı süt
Hazırlanışı:
- Öncelikle şerbeti hazırlamak için şekeri bir yanmaz yüzeyli bir tencere alın ve kavurmaya başlayın

- Şekerler topaklanacaktır, endişelenmenize gerek yok, iyice esmerleşinceye kadar kavurun, sonra üzerine kaynar suyu ekleyin ve topaklanan şekerler çözününceye kadar kaynatın

- Etimekleri kare bir borcama dizin, hazırladığınız şerbeti etimeklerin üzerine gezdirin

- Muhallebisini hazırlamak için bütün malzemeleri bir tencerede karıştırın ve kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin

- Muhallebi pişince caktan alın ve mikserden geçirin

- Muhallebiyi şerbetlenmiş etimeklerin üzerine dökün ve bir spatula yardımıyla üzerini düzleştirin

- Hemen servis yapacaksanız muhallebi soğuduktan sonra kremşantiyi hazırlayıp, üzerine dökebilirsiniz yada vaktiniz varsa buzdolabında 1 gece bekletin ve servis yapacağınız zaman krem şantiyi, üzerine ilave edin

- Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapabilirsiniz

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|