Konu
:
Elma Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Elma Reçeli
09-15-2011
#
1
Şengül Şirin
Elma Reçeli
Elma Reçeli
MALZEMESİ
1 kg
elma
2 kg
şeker
1 limon
1,5 gr
limon tuzu
YAPILIŞI
Reçel yapacağımız elmalar kırmızı renkli, sert dokulu kokulu ve biraz ekşi olmalıdır
Elmaları yıkayınız, kabuklarını soyunuz sonra da çekirdek ve çekirdek yuvalarını çıkarınız
Büyüklüğüne göre 8-12 parçaya bölünüz
Kaynamakta olan su içinde haşlayınız
Haşlanan elmaları delikli kepçe ile alınız
Reçele koyacağınız bir kilo veya beş bardak su alınız
Sıcak olan bu suya 2 kilo şeker karıştırınız
Şekerin köpüğünü alınız
Kaynayan şurup içine daha önce tartmış olduğunuz bir kilo elmayı atınız
İstenen kıvama gelinceye kadar pişiriniz
Pişirme sırasında meydana gelen köpükler tekrar alınız
Pişmenin sonuna doğru bir limon veya 1,5 gr
limon tuzu ilâve ederek 1 veya 2 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten indiriniz
Kaplara koyunuz, yalnız kapların ağzında hiç boşluk bırakılmamalıdır
Reçel soğuduktan sonra kavanozların ağzına eritilmiş parafin dökerek sıkıca kapatınız
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul