Konu
:
Karköpüklü Elma
Yalnız Mesajı Göster
Karköpüklü Elma
09-15-2011
#
1
Şengül Şirin
Karköpüklü Elma
Karköpüklü Elma
4 elma
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı süt
4 yumurta
1
5 su bardağı şeker
1-2 damla limon suyu
bolca tarçın
Elmaları robottan biraz iri kalacak şekilde çekin ve 3 kaşık şekerle yağsız tavada suyunu çekene kadar pişirin
Ocaktan indirin, içine tarçın ve cevizi ilave edin
Orta büyüklükte bir borcama yayın
Başka bir tencerede süt,un ve yumurtanın sadece sarılarını katarak muhallebi yapın, elmaların üzerine dökün
Kalan yumurtanın beyazlarını şekerle kar haline getirip 2 damla limon suyu sıkın
En üste bu köpüğü dökün ve spatula ile üzerini düzeltin orta dereceli fırında üstü hafif pembeleşene kadar tutun
Buz dolabında soğutup dilimleyerek servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul