Konu
:
Vişneli Kek
Yalnız Mesajı Göster
Vişneli Kek
09-15-2011
#
1
Şengül Şirin
Vişneli Kek
vişneli kek
Kek için:
3 çorba kaşığı neskafe
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
200 gram kakaolu bisküvi
Harç için:
Yarım su bardağı süzme yoğurt
5 adet yumurtanın akı
1 çay bardağı krema
2 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı un
Yarım çay bardağı pudraşekeri
1 paket vanilya
Bir tutam tuz
Süslemek için:
400 gram dondurulmuş vişne
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 su bardağı su
1 çay bardağı şeker
Neskafeyi ve sütü karıştırıp üzerine tereyağını ilave edin
Bisküvileri küçük parçalar halinde kırıp karışıma ekleyip, yağlanmış bir kelepçeli kalıba elinizle bastırarak yerleştirin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8 dakika pişirip soğumaya bırakın
Diğer taraftan harç için yoğurdu geniş bir kaba alıp üzerine kremayı ve yumurta aklarını ekleyip çırpın
Sütle açıp karışıma ekleyin
Un, pudraşekeri, vanilya ve tuzu ilave edip iyice karıştırdıktan sonra ılınmış bisküvilerin üzerine döküp yeniden fırına verin
Fırın ayarını değiştirmeden 1 saat pişirin
Kelepçeli kalıptan çıkarıp servis tabağına alın
Küçük bir tencereye vişneleri koyup üzerine şeker ve suyu koyup kaynatın ve nişastayı suyla açıp kaynayan karışıma koyup ocaktan alın ve soğumaya bırakın kekin üzerine ince bir tabaka halinde gezdirip dilimleyerek, arzunuza göre böğürtlenle süsleyerek ikram edin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul