Yalnız Mesajı Göster

Diyarbakır Çöreği

Eski 09-12-2011   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Diyarbakır Çöreği



Diyarbakır Çöreği



Malzemeler:
  • 1 Buçuk yemek kaşığı çörek otu
  • 1 Yemek kaşığı mahlep
  • 1 Litre süt
  • 1 Paket yaş maya ya da 1 Buçuk yemek kaşığı kuru maya
  • 1 Paket margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)
  • Yarım çay bardağı zeyinyağı
  • Tuz
  • Üzeri için yumurta sarısı
Hazırlanışı:
  • Mayayı ılık sütte eritin
  • Bütün malzemeleri geniş bir kapta karıştırın ve aldığı kadar un ile yoğurun
  • Kabın üzerini ıslak bir bez ile örtün ve hamur mayalanıp iyice kabarıncaya kadar bekletin
  • Hamurdan bir parça alıp elinizle uzun bir diktörgen elde edin ve bıçak yardımıyla eğik diktörtgenler elde edecek şekilde yan, yan parçalar kesin (resimdeki gibi) ya da istediğiniz başka bir şekilde yapabilirsiniz
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürün
  • Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla