Konu
:
Diyarbakır Çöreği
Yalnız Mesajı Göster
Diyarbakır Çöreği
09-12-2011
#
1
Şengül Şirin
Diyarbakır Çöreği
Diyarbakır Çöreği
Malzemeler:
1 Buçuk yemek kaşığı çörek otu
1 Yemek kaşığı mahlep
1 Litre süt
1 Paket yaş maya ya da 1 Buçuk yemek kaşığı kuru maya
1 Paket margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)
Yarım çay bardağı zeyinyağı
Tuz
Üzeri için yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Mayayı ılık sütte eritin
Bütün malzemeleri geniş bir kapta karıştırın ve aldığı kadar un ile yoğurun
Kabın üzerini ıslak bir bez ile örtün ve hamur mayalanıp iyice kabarıncaya kadar bekletin
Hamurdan bir parça alıp elinizle uzun bir diktörgen elde edin ve bıçak yardımıyla eğik diktörtgenler elde edecek şekilde yan, yan parçalar kesin (resimdeki gibi) ya da istediğiniz başka bir şekilde yapabilirsiniz
Üzerlerine yumurta sarısı sürün
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul