09-12-2011
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Taze Fasulye Kızartması

Malzemeler:
- 1 kg taze fasulye
- 1 su bardağı mısır unu
- Sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- tuz, karabiber
Hazırlanışı:
- Öncelikle taze fasulyeleri iyice pişinceye kadar haşlayın, ben buharda haşladım

- Haşlanan fasulyelerin suyunu süzün ve bir süre süzgeçte bekletin

- İyice süzülen fasulyeleri derin bir kaba alın ve üzerine mısır ununu dökün, tuz ve biraz da karabiber ekleyin ve fasulyeleri bu harca bulayın

- Tavaya sadece yapışmasını önleyecek şekilde yağ koyun ve ısıtın

- Mısır ununa buladığınız fasulyeleri tavaya dizin

- İki tarafı da kızaracak şekilde pişirin

- İstenilirse iki tarafıda pişince üzerine iki tane yumurta kırılarak da pişirilebilir

- Ilık veya sıcak olarak servis yapın

- Yumurta kırmayacaksanız bir su bardağı yoğurt, iki kaşık mayonez, kırmızı pul biber ve nane ile dip sos hazırlayarak, bu şekilde de servis edebilirsiniz

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|