Yalnız Mesajı Göster

Taze Fasulye Kızartması

Eski 09-12-2011   #1
Şengül Şirin
Icon7

Taze Fasulye Kızartması





Malzemeler:

  1. 1 kg taze fasulye
  2. 1 su bardağı mısır unu
  3. Sıvı yağ
  4. 2 adet yumurta
  5. tuz, karabiber
Hazırlanışı:

  1. Öncelikle taze fasulyeleri iyice pişinceye kadar haşlayın, ben buharda haşladım
  2. Haşlanan fasulyelerin suyunu süzün ve bir süre süzgeçte bekletin
  3. İyice süzülen fasulyeleri derin bir kaba alın ve üzerine mısır ununu dökün, tuz ve biraz da karabiber ekleyin ve fasulyeleri bu harca bulayın
  4. Tavaya sadece yapışmasını önleyecek şekilde yağ koyun ve ısıtın
  5. Mısır ununa buladığınız fasulyeleri tavaya dizin
  6. İki tarafı da kızaracak şekilde pişirin
  7. İstenilirse iki tarafıda pişince üzerine iki tane yumurta kırılarak da pişirilebilir
  8. Ilık veya sıcak olarak servis yapın
  9. Yumurta kırmayacaksanız bir su bardağı yoğurt, iki kaşık mayonez, kırmızı pul biber ve nane ile dip sos hazırlayarak, bu şekilde de servis edebilirsiniz

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla