Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Artık Öksüz Değiller

Eski 09-12-2011   #2
KRDNZ

Cevap : Artık Öksüz Değiller

David Sheldrick Yaban Hayatı Vakfı'na ait olan Kenya'daki Nairobi Fil Yuvası'nın kendilerini görevlerine adamış bakıcıları, özel yapım bir yağmurlukla bebek Shukuru'yu yağmurdan ve zatürree riskinden koruyor

Sabah yürüyüşleri için yuvadan ayrılan öksüz bebekler bile fil toplumunun karmaşık yapısını anlıyor gibi Fotoğrafta en büyük öksüzler yere yatmış, minikleri üzerlerinde oynamaya davet ediyor

Namunyak Yaban Hayatı Koruma Vakfı'nın Samburu'dan kurtardığı Wasin, bu fotoğraf çekildiğinde yaklaşık iki haftalıktı

Öksüz filler, bakıcının ayakları dibinde yatan küçük bebek Sities'in bitiremediği bir şişe mama için neşeyle çekişiyor Uzun yıllar içinde geliştirilen bu özel mama her üç saatte bir öksüzlere veriliyor

Nairobi Fil Yuvası'nın kurucusu Daphne Sheldrick, akşam devriyesine çıkmış Yaban hayvanlarının rehabilitasyonuna öncülük eden Sheldrick, 1987 yılında yeni doğmuş öksüz bir Afrika filini büyütebilen ilk insan oldu ,

Öksüz fillerin Tsavo Ulusal Parkı'na nakledilmesi, yıllar önce kaçak avcılık yüzünden yıkıma uğramış bir bölgeye yaban sürülerin geri dönmesini sağlıyor Ithumba Dağı, parkın kuzey sınırının yakınında yer alıyor

Filler Tsavo Ulusal Parkı'nda çitlerle çevrili Voi yakınında gün ortası banyonun keyfini çıkarıyor Fillerin sağlığı açısından büyük önem taşıyan günlük çamur banyoları, güneşten korunmalarını sağlamanın yanı sıra fillerin derilerindeki böcekleri ve keneleri de temizliyor

Yaban hayata salınmış eski bir öksüz olan Emily, artık serbestçe dolaşan 22 filin oluşturduğu bir topluluğa öncülük ediyor Çitlerle çevrili Voi'ye bacağına saplanmış bir okla döndüğünde, Tsavo bölgesinin gezici veteriner birimi bu oku çıkardı

Artık sürüsünün anaerki olan 17 yaşındaki Emily, bir gün önce gövdesinden kaçak avcılara ait bir oku çıkarmaya yardım eden bakıcı Joseph Sauni'yi selamlıyor Yaban hayatına salınan fillerin yardım gerektiğinde sık sık geri geldiğini söylüyor Sauni "Bebeklerini göstermek için de geliyorlar"

İki yaşındaki yavruyu kaldırıp ahırına yerleştirmek için çok sayıda insan gerekmiş Yavru hemen ertesi gün ölmüş Vakfın yöneticisi Sheldrick, "Yaban hayatında aileleriyle uzun zaman geçirmişlerse işler zor," diyor "Denemiyorlar bile"

Bir bakıcı, mızrağın 20 aylık Murka'nın başından ne kadar derine girdiğini gösteriyor Kurtarılmasından bir yıl kadar sonra Murka yuvadan ayrılmış Artık yabani bir fil grubuna yeniden katılmaya bir adım daha yaklaşmış durumda

İki haftalık Wasin bir battaniyeyle kundaklanmış, ama kundağın ağırlığı ve sıcaklığı, katledilmiş annesinin yerini alamıyor Haftalar sonra Wasin aniden, bilinmeyen bir nedenle öldü

Yasadışı avcılığın kurbanı Mzima, Tsavo Ulusal Parkı'nı ziyaret eden öğrencileri selamlıyor "Kaçak avcılar için," diyor Daphne Sheldrick "filler sadece para ve et demek Ama bu değişiyor Genç nesillere farklı bilgiler ulaşıyor"

Nairobi'deki yuvada öksüz bir fil beslendikten sonra yere uzanmış kestiriyor Bizden yardım görmemeleri halinde, yeryüzünün en zeki yaratıklarından olan fillerin bir geleceği olmayabilir

Ürkmüş, öksüz bir filin en çok ihtiyaç duyduğu şey başka fillerle birlikte olmaktır En kötü yaraları iyileşir iyileşmez, sosyalleşme süreci başlıyor

Artık serbest olan büyük filler, yüzmekten hoşlanan öksüz bebek Meibai'nin başında toplanmış

Shukuru adlı bu fil, Kenya'daki Mzima-Mombasa boru hattı için açılan bacalardan birine düştükten sonra yöredeki çobanlarca kurtarılmış

Öksüz filler bakıcılarıyla güçlü bağlar kuruyor ve aynen karşılık görüyorlar "Bu iş sırf para için yapılmaz," diye açıklıyor kıdemli bir bakıcı "Birlikte ne kadar vakit geçirirseniz, bundan aldığınız keyif o kadar artıyor Onları seviyorsunuz işte"

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Ey ŞaiR! Bana Yağmurdan bahsetme, yağdır
Alıntı Yaparak Cevapla