Konu
:
Patlıcanlı Çalı Fasulye
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı Çalı Fasulye
09-03-2011
#
1
Şengül Şirin
Patlıcanlı Çalı Fasulye
Patlıcanlı Çalı Fasulye
8 kişilik
Malzeme:
1 kg çalı fasulyesi
1 kahve fincanı su
3 adet patlıcan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 adet kiraz domates
Tarifi
Çalı fasulyeleri ayıkladıktan sonra boyuna jülyen doğrayın
Tencereye özenle dizip suyu ekleyin
Üzerine zeytinyağını, şekeri ve tuzu ekleyin
Fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin
Patlıcanları ince uzun doğrayın
Tavada sıvıyağı kızdırıp patlıcanları kızartın
Patlıcanların fazla yağını kağıt havlu ile alın
Her bir patlıcan diliminin içine bir tutam çalı fasulyeyi düzgün bir şekilde yerleştirerek sarın
Sardığınız patlıcanlı çalı fasulyesini servis tabağına yan yana dizin
İkiye kesilmiş kiraz domatesleri patlıcanların üzerine yerleştirin
Soğuk olarak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul