Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Sarması

Eski 08-29-2011   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Tavuk Sarması



Tavuk Sarması

Süre 40 dk
5 Kişilik


Malzemeler
  • 5 Parça ince dövülmüş tavuk göğüs eti
  • 1 Adet patates
  • 1 Adet havuç
  • 3 Yemek kaşığı haşlanmış bezelye
  • 3 Yemek kaşığı mantar
  • 2 Yemek kaşığı margarin
  • 5 Dilim taze kaşar peyniri
  • Tuz, karabiber, kekik



Hazırlanışı
  1. Patates ve havucu küçük küpler halinde doğrayın
  2. Mantarı ince ince kıyın
  3. 1 yemek kaşığı margarini eritip patates, havuç ve mantarı soteleyin
  4. Bezelye, tuz, karabiber ve kekik ilave ederek karıştırın
  5. İyice dövülmüş tavuk göğüs etini bir kasenin içine yerleştirin
  6. Ortasına hazırladığınız harçtan yeterince ilave edip bohça şeklinde kapatın
  7. Yağlanmış tepsiye ters olarak yerleştirin
  8. Diğer tavuk etlerini de aynı işlemi uygulayın
  9. Tavukların üzerlerine kalan 1 yemek kaşığı margarini sürün
  10. Yarım çay bardağı su ilave ederek sıcak fırında 15 dakika pişirin
  11. Kızaran tavukların üzerine kaşar peyniri dilimlerini yerleştirerek tekrar fırına verin
  12. Peynirler eriyince fırından çıkarıp üzerini ince dilimlenmiş mantar ile süsleyip sıcak olarak servis yapın


__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla