08-28-2011
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Yufkada Köfte
Yufkada Köfte

Malzemeler
- 2 adet yufka(şeritler halinde kesilecek)
- Kürdan
Köfte için;
- 200 gr kıyma
- 2-3 dilim bayat ekmek
- 1 tane kuru soğan(rendelenmiş)
- 1 adet küçük boy patates(rendelenmiş)
- Kimyon, karabiber, yenibahar (her birinden yarım çay kaşığı )
- Tuz
Hazırlanışı
Köfte malzemeleri yoğurularak hazırlanır, yuvarlak köfteler elde edilir ve şerit halinde kesilmiş yufkalara sarılarak kürdan ile tutturulur Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir, yufkalar hafif kızarana kadar pişirilir Afiyet olsun (Yufkayı kolayca kesmek için rulo halinde sararak bıçakla aynı boyutlarda kesebilirsiniz)
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|