Yalnız Mesajı Göster

Avcı Usulü Kuzu Bacağı

Eski 08-27-2011   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Avcı Usulü Kuzu Bacağı



Avcı Usulü Kuzu Bacağı





Malzemeler

4 Adet kuzu incik
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı salça
Yeterince su
Sıvıyağ
12 Adet arpacık soğan
12 Adet mantar
2 Adet çarlisyon biber
2 Adet domates
Tuz
Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı
  • Öncelikle sıvıyağı tavaya alın
  • Kuzu incikleri sıvıyağda kızartın
  • Tencereye 2 çorba kaşığı sıvıyağı alın
  • Kızdıktan sonra 1 çorba kaşığı unu ekleyin
  • Unun rengi değişene dek kavurun
  • 1 Çorba kaşığı salçayı ilave edin
  • Yeterince suyu ekleyin
  • Kuzu incikleri encereye aktarın
  • Et yumuşayana dek pişirin
  • Başka bir tavaya çok az sıvıyağ koyun
  • Kabukaları soyulmuş arpacık soğanlarını, ikiye kesilmiş mantarları, iri parçalar halinde kesilmiş çarliston biberlerini ve domatesi ilave edin
  • Mantarları bıraktıkları suyu çekene dek kavurun
  • Ayrı bir tencerede kaynayan kuzu inciklerin pişmesine yakın soğanlı mantarlı karışımı ekleyin ve 1-2 taşım kaynatın
  • Sıcak olarak servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla