08-27-2011
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Avcı Usulü Kuzu Bacağı
Avcı Usulü Kuzu Bacağı

Malzemeler
4 Adet kuzu incik
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı salça
Yeterince su
Sıvıyağ
12 Adet arpacık soğan
12 Adet mantar
2 Adet çarlisyon biber
2 Adet domates
Tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı - Öncelikle sıvıyağı tavaya alın

- Kuzu incikleri sıvıyağda kızartın

- Tencereye 2 çorba kaşığı sıvıyağı alın

- Kızdıktan sonra 1 çorba kaşığı unu ekleyin

- Unun rengi değişene dek kavurun

- 1 Çorba kaşığı salçayı ilave edin

- Yeterince suyu ekleyin

- Kuzu incikleri encereye aktarın

- Et yumuşayana dek pişirin

- Başka bir tavaya çok az sıvıyağ koyun

- Kabukaları soyulmuş arpacık soğanlarını, ikiye kesilmiş mantarları, iri parçalar halinde kesilmiş çarliston biberlerini ve domatesi ilave edin

- Mantarları bıraktıkları suyu çekene dek kavurun

- Ayrı bir tencerede kaynayan kuzu inciklerin pişmesine yakın soğanlı mantarlı karışımı ekleyin ve 1-2 taşım kaynatın

- Sıcak olarak servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|