08-26-2011
|
#2
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Sebzeli Pilav
Malzemeler
2 su bardağı pilavlık pirinç
4 su bardağı sıcak su
tuz,şeker
yarım çay bardağı kadar bezelye içi(konserve olmamalı)
yarım çay bardağı kadar küp dğranmış havuç(konserve olmamalı)
1 adet küp doğranmış patates
arzu edilirse yarım çay bardağı konserve süt mısırı
iki diş sarımsak
zeytinyağı
tereyağı
Tarif
Pirinci ayıklayarak kaynar tuzlu suda bekletelim
Pirinç beklerken, havucu ve patatesi küçük küpler halinde doğrayıp, bezelyenin içini çıkarabilirsiniz
Pirinç en az yarım saat bekledikten sonra sarımsakları rendeleyip zeytinyağında yakmadan kavuralım
Aynı tencereye suyunu süzdüğümüz pirinçleri atalım
Bu esnada ayrı bir tencerede havuç, patates ve bezelyeyi haşlayalım
Onlar haşlanırken pirinçli tencereye tuz, şeker ve tereyağını koyup kavurmaya devam edelim
Tel tel oluncaya kadar kavuralım
Ardından 4 bardak(pirinci kaynar suda beklettiğimiz için su miktarını pirinç türüne göre azaltabilirsiniz )sıcak suyu ekleyelim ve kısık ateşte pişmeye bırakalım
Haşlanan garnitürleri süzüp bir kenarda soğumaları için bekletelim
Pilav suyunu çekip, demlenme aşamasına gelince içine haşladığımız garnitürleri ekleyelim
Hepsi birlikte demlenmeye bırakalım Daha sonra konserve süt mısıryla süsleyerek servis edelim
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|