08-26-2011
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Kıymalı Brüksel Lahanası
Malzemeler
Yarım kilo brüksel lahanası
200 gr kıyma
Tuz, karabiber
Yarım yk domates salçası
Yarım yk biber salçası
İki diş sarımsak
Bir yk zeytinyağı
Yarım yk tereyağı
(Arzu edilirse pirinç de katılabilir)
Tarif
Önce brüksel lahanalarını derin bir kapta bol suyla yıkıyoruz Ardından brüksel lahanalarının arkasındaki sert kısımlarını kesip + şeklinde çizikler atıyoruz ki içleri iyice pişsin
Sarımsakları rendeleyip zeytinyağı ve tereyağında pembeleştiriyoruz Ardından kıymaları sarımsakları kavurduğumuz tencereye alıyoruz Suyunu salıp çekince salçaları katıp 5 dk daha kavuruyoruz
Daha sonra brüksel lahanalarını da tencereye alıp hafif yumuşayana kadar kavuruyoruz (Pirinç ekleyenler bu aşamada ekleyebilirler )Tuzu ve karabiberi ekliyoruz Ardından üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ilave edip , kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte, yumuşayana kadar pişiriyoruz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|