Konu
:
Sarma Kadayıf
Yalnız Mesajı Göster
Cevap : Sarma Kadayıf
08-24-2011
#
2
Şengül Şirin
Cevap : Sarma Kadayıf
Sarma Kadayıf
Malzemeler
500 gr tel kadayıf (preslenmemiş, açık satılan)
3 fincan dövülmüş ceviz içi
4 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 kaşık tereyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Kadayıfları didikleyip iyice havalandırın
Tereyağını eritip kadayıfların üzerine dökün
Elinizle tekrar havalandırarak yağın her taraflarına eşit olarak yayılmasını sağlayın
12 eşit parçaya ayırıp her parçayı avuç içi kadar yayın
Ceviz içlerini de 12 eşit parçaya ayırıp her kadayıfın ortasına ceviz içi koyun
Bir kenardan düzgünce sigara gibi sarıp tepsiye yerleştirin
– Tümünü sarınca 185 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin
Bu sırada şeker ve suyu bir tencerede kaynatın
Kaynayıp kıvamı koyulaşınca alıp içine tereyağı ve limon suyunu ekleyin
Soğuması için serin bir yere koyun
Fırından kadayıfları alıp ılıklaşana dek bekletin
Kadayıflar ılıklaşınca soğutulmuş olan şerbeti üzerlerine dökün
Şerbeti çekene dek bekletip üzerine dövülmüş ceviz dökerek servis yapın
Not: Tüm şerbetli tatlılarda şerbet soğuk, hamur sıcak ya da ikiside ılıkken karıştırılır
Kadayıfın kıtır kıtırlığını kaybetmemesi için biz burada kadayıfı ılık şerbeti soğuk olarak kullanıyoruz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul