Yalnız Mesajı Göster

Buğu Kebabı

Eski 08-21-2011   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Buğu Kebabı



Buğu Kebabı

Süre 100 dk
8 Kişilik


Malzemeler
  • 1 Kilo kemiksiz koyun eti
  • Yarım kg arpacık soğan
  • 6 Diş sarımsak
  • 2 Adet domates
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • 1 Çay kaşığı kekik
  • 3 Adet defne yaprağı
  • 1 Tutam kıyılmış dereotu
  • 1 Tatlı kaşığı tuz



Hazırlanışı
  1. Eti, arpacık soğan büyüklüğünde doğrayıp güvece alın
  2. Soğan ve sarımsakları soyup, bütün olarak ete ekleyin
  3. Domatesleri yıkayıp rendeleyin
  4. Defne yaprağı, tuz, karabiber, kekik ve domates rendesini ilave edip güvecin kapağını kapatın
  5. Kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin
  6. Servis yapmadan önce defne yapraklarını içinden alın
  7. Üzerine dereotu serpin ve sıcak olarak servis yapın




__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla