Konu
:
Buğu Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Buğu Kebabı
08-21-2011
#
1
Şengül Şirin
Buğu Kebabı
Buğu Kebabı
Süre 100 dk
8 Kişilik
Malzemeler
1 Kilo kemiksiz koyun eti
Yarım kg arpacık soğan
6 Diş sarımsak
2 Adet domates
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kekik
3 Adet defne yaprağı
1 Tutam kıyılmış dereotu
1 Tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Eti, arpacık soğan büyüklüğünde doğrayıp güvece alın
Soğan ve sarımsakları soyup, bütün olarak ete ekleyin
Domatesleri yıkayıp rendeleyin
Defne yaprağı, tuz, karabiber, kekik ve domates rendesini ilave edip güvecin kapağını kapatın
Kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin
Servis yapmadan önce defne yapraklarını içinden alın
Üzerine dereotu serpin ve sıcak olarak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul