Yalnız Mesajı Göster

Taratorlu Karnabahar Salatası

Eski 08-19-2011   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Taratorlu Karnabahar Salatası



Taratorlu Karnabahar Salatası

Malzemeler
  • 1 Adet karnabahar
  • 2 Fincan ayçiçek yağı
  • 2 Dilim bayat ekemek içi
  • 50 Gram ceviz veya fıstık
  • 1 Fincan limon suyu
  • 2 Diş sarımsak,tuz
  • 2 Fincan mayonez
  • Süslemek için : 1 Adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 5-6 Adet kırmızı lahana yaprağı



Hazırlanışı


Karnabaharı yıkadıktan sonra bir tencerede bir miktar su içinde yıpratmadan yumuşayıncaya kadar haşlayın Tencereden alıp dallarını küçük parçalar halinde ayırın Yayvan bir salata tabağına dizin Tuzunu atıp bekleyin Beklerken taratoru hazırlayın Ceviz içlerini havanda macun haline gelinceye dek iyice dövün Ekmek dilimlerini hafifçe ıslatın Elimizle sıkarak suyunu iyice süzelim ve cevizlere ilave edin Sarmısakları da soyup ekleyin Bütün malzemeyi robotta çekip, macun haline getirin Yağı incecik akıtarak ve taratoru karıştırarak ilave edin 1/2 limon suyunu ve tuzunu ilave edip çırpın Bu taratora mayonezi de ekleyerek karıştırın Taratoru karnabaharın üzerine yayın Kırmızı lahana yapraklarını incecik kıyarak, üzerine kalan limon suyunu gezdirin 10 dakika bekletin Salatanın orta kısmını domates ve maydanoz dalları ile süsleyin Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapın



__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla