Yalnız Mesajı Göster

Fırında Palamut

Eski 08-14-2011   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Fırında Palamut



Fırında Palamut

5 kişilik





Malzemeler
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 15 kuru soğan
  • 15 domates
  • 15 palamut (orta boy)
  • 1 limon
  • 2 defne yaprağı
  • 3 sivribiber
  • tuz
Hazırlanışı


Balıkları temizletip iki parmak kalınlığında halka halka kestirin, hafifçe tuzlayın Bir fırın tepsisine dizin Kabukları soyulup halka halka doğranmış soğan ve domatesleri, sap ve çekirdekleri çıkarılıp iki eşit parçaya bölünmüş biberleri ve yaprakları ayıklanıp ince kıyılmış maydanozu balıkların üzerine döşeyin Üstüne defne yapraklarını koyun, zeytinyağını gezdirerek dökün Kabuğunu soyup kestiğiniz limon dilimlerini balıkların üstüne yerleştirin
Tepsinin üstünü alimünyum folyo ile örtün Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, biberler yumuşayıncaya kadar üstü kapalı olarak, sonra folyoyu alarak üstü açık biçimde balıklar biraz kızarana kadar pişirinServis tabağına alarak sıcak olarak servis yapın Arzu ederseniz havuç ve kereviz de ilave edibilirsiniz



__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla