Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Barbunya

Eski 08-12-2011   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Zeytinyağlı Barbunya



Zeytinyağlı Barbunya

Süre 50 dk
6 kişilik


Malzemeler
  • taze barbunya 1/2 kg
  • soğan 1 adet
  • havuç 1 adet
  • patates 1 adet
  • domates 1 adet
  • sarımsak 1 diş
  • şeker 1 tatlı kaşığı
  • zeytinyağı 1 çay bardağı
  • Maydanoz
  • Tuz



Hazırlanışı


Ayıklanmış barbunyaları tencerede 20 dakika kaynatıp, suyunu süzün Başka bir tencereye zeytinyağını koyun, küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsakları yağda kavurun Küp küp doğranmış havuç, patates ve doğranmış domatesleri ilave edin Barbunyaları da ekleyin Bir buçuk su bardağı suyu, tuzu ve şekeri koyup sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin Soğuduktan sonra servis tabağına alıp, üzerine doğranmış maydanoz serpin



__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla