Yalnız Mesajı Göster

Sarma Kadayıf

Eski 08-09-2011   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Sarma Kadayıf



Sarma Kadayıf

Malzemeler
  • 500 gr tel kadayıf (preslenmemiş, açık satılan)
  • 3 fincan dövülmüş ceviz içi
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti için:
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu



Hazırlanışı


- Kadayıfları didikleyip iyice havalandırın Tereyağını eritip kadayıfların üzerine dökün Elinizle tekrar havalandırarak yağın her taraflarına eşit olarak yayılmasını sağlayın 12 eşit parçaya ayırıp her parçayı avuç içi kadar yayın
- Ceviz içlerini de 12 eşit parçaya ayırıp her kadayıfın ortasına ceviz içi koyun Bir kenardan düzgünce sigara gibi sarıp tepsiye yerleştirin – Tümünü sarınca 185 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin
- Bu sırada şeker ve suyu bir tencerede kaynatın Kaynayıp kıvamı koyulaşınca alıp içine tereyağı ve limon suyunu ekleyin Soğuması için serin bir yere koyun
- Fırından kadayıfları alıp ılıklaşana dek bekletin Kadayıflar ılıklaşınca soğutulmuş olan şerbeti üzerlerine dökün
- Şerbeti çekene dek bekletip üzerine dövülmüş ceviz dökerek servis yapın
Not: Tüm şerbetli tatlılarda şerbet soğuk, hamur sıcak ya da ikiside ılıkken karıştırılır Kadayıfın kıtır kıtırlığını kaybetmemesi için biz burada kadayıfı ılık şerbeti soğuk olarak kullanıyoruz




__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla