Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Hamsi Buğulama

Eski 08-07-2011   #2
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Hamsi Buğulama



Hamsi Buğulama

Süre 35 dk
4 Kişilik







Malzemeler
  • 1 Kg hamsi
  • 3 Adet orta boy soğan
  • 1 Adet limon
  • 3 Adet domates
  • 2 Kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 Demet maydanoz
  • 8-10 Adet defne yaprağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 Çay bardağı su
  • 1 Adet yağlı kağıt veya alüminyum folyo
Hazırlanışı
  1. Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını çıkartıp bol suda iyice yıkayın
  2. Hafifçe yağladığınız tepsiye balıkları bir sıra halinde dizin
  3. Üzerine halka halka doğradığınız soğanları dizin
  4. Soğanların üzerine yuvarlak kestiğiniz domatesleri ve incecik doğradığınız maydanozu ilave edin
  5. En üste limon dilimlerini ara ara yerleştirin, defne yapraklarını aradaki boşluklara sıkıştırın
  6. Tuz ve karabiberini ilave edip 1 çay bardağı suyu da koyduktan sonra üzerine 2 kahve fincanı zeytinyağını gezdirin
  7. Tepsinin ağzına yağlı kağıdı veya alüminyum folyoyu kapatıp orta ısılı fırında pişirin
  8. Hamsi buğulamayı fırından alıp soğutmadan yeşil salata ile servis yapın


__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla