Konu
:
Sarmısaklı Dip
Yalnız Mesajı Göster
Sarmısaklı Dip
08-06-2011
#
1
Şengül Şirin
Sarmısaklı Dip
Sarmısaklı Dip
Hazırlaması kolay olan sarımsak dip tarifi 10 kişilik
Malzemeler
beyaz peynir 200 gr
yağsız taze kutu peynir 100 gr
kurutulmuş domates 125 gr
ceviz içi 100 gr
sarmısak 2 baş
kaşığı zeytinyağı 2 tatlı
kaşığı kekik1 tatlı
kremşanti 4 yemek kaşığı
Tuz
Hazırlanışı
2 baş sarmısağı diş diş ayırıp soymadan, uç kısımlarını 1 cm
kalınlığında kesin
Kestiğiniz yüzeylere zeytinyağı damlatın
Sarmısak dişlerini kesilmiş uçları yukarı gelecek şekilde alüminyum folyoya dizip sarın
Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin
Folyadan çıkartıp ılımaya bırakın ve yumuşamış içleri sıkıp çıkartın
Domatesleri ince ince kıyın
Cevizleri hafif ateşte pembeleştirin
Soğuyunca derin dondurucu torbasına koyun, merdane yardımı ile üzerinden geçerek ufalayın
Beyaz peyniri ufalayın, taze kutu peyniri, sarmısak ve 4 yemek kaşığı kremşantiyi katın
Mikserde düzgün bir karışım oluncaya kadar karıştırın
Ceviz, domates ve kekik ilave edip yedirin
Ekmek üzerine sürüp servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul